Gyurcsány Ferenc lemondását követeli egykori minisztere

Lamperth Mónika, az MSZP korábbi belügyminisztere és önkormányzati minisztere, az ATV egyik műsorában felszólította Gyurcsány Ferencet és az MSZP vezetőit a lemondásra.

A Demokratikus Koalíció gyenge szereplése a múlt vasárnapi választáson kritikák kereszttüzébe helyezte Gyurcsány Ferencet, a párt vezetőjét. A Partizán műsorában Medgyessy Péter volt miniszterelnök is úgy vélekedett, hogy Gyurcsány Ferencnek és feleségének, Dobrev Klárának háttérbe kellene vonulniuk.

Lamperth Mónika az ATV Aktuál című műsorában osztotta meg véleményét, hangsúlyozva, hogy az ellenzéki pártoknak sikerült megszerezniük olyan kis- és közepes városokat, ahol korábban a Fidesz dominált, mint például Barcs, Csurgó, Nagykanizsa, Pápa és Paks. Ezzel szemben a XV. kerületben, ahol a Demokratikus Koalíció korábban erős volt, csupán 14,6 százalékot értek el a szavazatokból.

Lamperth Mónika elkeseredettségét fejezte ki a választási eredmények láttán, és kritizálta a DK vezetőit, hogy nem látszanak levonni a következtetéseket a választási eredményekből. Emiatt felszólította Gyurcsány Ferencet és az MSZP két elnökét, hogy mondjanak le pozíciójukról.

A politikus emlékeztetett arra, hogy korábban, például 1998-ban Horn Gyula, 2010-ben pedig Lendvai Ildikó és más szocialista politikusok, köztük ő maga is, lemondásra kerültek sorra egy-egy választási vereség után.