Várkonyi Andrea a Mészáros Alapítvány kuratóriumának új elnöke

Dr. Várkonyi Andrea veszi át a Mészáros Alapítvány kuratóriumának elnöki posztját, ahol a korábbi elnök, Mészáros Ágnes helyett Mészáros Beatrixet váltja.

  1. május 21-én távozott a Mészáros Csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatói pozíciójából és a Pro Filii Alapítvány kurátori tisztségéből Dr. Tóth Krisztina. A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítvány főtitkári feladatait Kelemen Krisztina, a csoport kommunikációs igazgatója veszi át.

Az alapítvány alapítója, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. döntött a kuratórium új összetételéről. Dr. Várkonyi Andrea, aki korábban a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, egészségügyi közgazdász-menedzserként és pszichológusként is képesítést szerzett, a Whitedog Media Kft. ügyvezető igazgatójaként és az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként is számos tapasztalatot szerzett a nonprofit szektorban. Ezeket a tapasztalatokat mostantól a Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány kuratóriumainak elnöki posztján is kamatoztatja.

Dr. Várkonyi Andrea elmondta, hogy mindig is fontosnak tartotta a jótékonykodást, és a társadalmi felelősségvállalás terén szerzett eddigi tapasztalatai összhangban vannak az alapítvány hitvallásával. Orvosként és ügyvezetőként is arra törekedett, hogy minél többet megértse az embereket, akikkel kapcsolatba kerül, mert így tud a legjobban segíteni. „Minél inkább tisztában vagyunk a valósággal, annál jobban tudunk segíteni” – fogalmazott. Nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy olyan alapítványok munkáját vezetheti, ahol hasznosíthatja tudását és tapasztalatait.

Kelemen Krisztina, aki kuratóriumi tagként veszi át Dr. Tóth Krisztina helyét, hosszú éveken át újságíróként, majd felelős szerkesztőként dolgozott, 2016 és 2023 között a KESMA-hoz tartozó Hot! Magazin főszerkesztője volt. Hálásnak érzi magát, hogy nagycsaládban nőhetett fel, ahol megtapasztalta a törődést, türelmet és másokra való odafigyelést. Úgy véli, hogy a rászorulók támogatása egyfajta tudás, és örül, hogy részt vehet az alapítványok munkájában, amelyek olyan területeket karolnak fel, amelyek közel állnak hozzá.

A Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány is megújulva folytatják tevékenységüket, céljuk változatlan: civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők, különösen a gyermekek és fiatalok egészségügyi helyzetének, életmódjának és esélyegyenlőségének javításához. A Mészáros Alapítványnál továbbra is folytatódik a Vál-völgyi településeken élő, felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók tanulmányait ösztönző program. A Mészáros Csoport, amely több mint 300 vállalatot foglal magában, jelentős szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményében.