Bayer Zsolt péntekre tüntetést szervezett

Bayer Zsolt, a Fideszhez közel álló publicista és Békemenet-alapító, tüntetést szervezett péntek estére az Európai Unió budapesti képviselete elé, tiltakozva az Európai Bíróság Magyarországgal szembeni döntése ellen.

Az Európai Bizottság második alkalommal nyújtott be keresetet Magyarország ellen az Európai Bíróságon. A vád szerint Magyarország nem tartotta tiszteletben az uniós jog szabályait, többek között a nemzetközi védelem megadására és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok visszatérésére vonatkozó eljárások területén. Bayer Zsolt szerint ezek a vádak arra utalnak, hogy az ország nem akarja a nyugati nagyvárosokban tapasztalható bűnözési statisztikákat és állandó terrorfenyegetettséget magáénak tudni. Az Európai Bíróság ezért napi 1 millió eurós, azaz körülbelül 400 millió forintos büntetést szabott ki Magyarországra, valamint egy egyszeri 200 millió eurós büntetést is kiszabott.

A publicista Facebook-bejegyzésében kifejtette, hogy ez a helyzet tűrhetetlen, és úgy véli, hogy az ítélet nem jogi, hanem politikai eszköz az Európai Bizottság részéről. Emiatt arra kér mindenkit, aki nem ért egyet ezzel a döntéssel, hogy csatlakozzanak hozzá a péntek esti tiltakozáshoz az EU budapesti képviseleténél, a Lövőház utcában.

Bayer Zsolt hangsúlyozza, hogy a tüntetésen minden "hazafit" szeretettel várnak, hogy közösen fejezzék ki nemtetszésüket és felháborodásukat. Aki tehát a péntek estét a Lövőház utcában szeretné tölteni, találkozhat Bayer Zsolttal és a többi tüntetővel.

A publicista csütörtökön "Nem bíróság, gazemberek" címmel hosszabban is kifejtette a gondolatait a hírre reagálva, ebben azt írta: ahelyett, hogy Magyarország védi a határait és a migránsokat visszafordítja a kerítéstől, arra akarnak kötelezni minket, hogy

„a határvédőket kövekkel, betondarabokkal megdobáló, időnként a kerítésen átlövöldöző bűnözőket be kellene engednünk, meg kellene kínálnunk őket teával, szépen meg kellene kérnünk őket, hogy adják be nyugodtan menedékkérelmüket”

– fogalmazott Bayer, majd úgy folytatta:

„Annak elbírálásáig pedig etessük, itassuk őket, szállásoljuk el, persze nem holmi zárt táborokban, az ”embertelen„, hadd mászkáljanak szabadon, ahová csak akarnak, aztán ha esetleg kiutasítják őket, akkor már ne találjuk meg egyiket se soha többé.

Tehát nekünk is mocskos, a közbiztonságot lassan hírből sem ismerő, állandó terrorveszéllyel terhelt kuplerájt kellene csinálnunk a hazánkból.”

Majd a woke és a brüsszeli gazemberek felemlegetése után a közgondolkodó újra megismételte a kupleráj gondolatát, és költői kérdések sorát zúdította olvasóira: „Mikor és ki döntötte el, hogy mostantól kezdve bárki bárhonnan elindul világot látni, azt át kell engedni az összes határon, be kell fogadni, el kell látni, s történjék bármi, el kell tűrni?

Ki és mikor és hogyan döntött erről, fényességes Európai Bíróság, fényességes Európai Unió, ti, rohadékok, ti gátlástalan gazemberek, ti nyomorult felforgató neokommunisták, a világunk tönkretevői? Mikor kérdeztétek meg erről a saját állampolgáraitokat?”

Semmikor, válaszolta Bayer.

Miután az európai intézményeknek azt kívánta, hogy rohadjanak meg a világukban egyedül, az írást úgy zárta:

ide akkor sem fog betódulni ezután sem a föld szemete.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szerint azonban az ítélet nem kötelezi Magyarországot sem illegális migránsok befogadására, sem az ország jogszerű határvédelmi intézkedéseinek feladására. Az ítélet valójában azt állapította meg, hogy Magyarország nem hozott meg több olyan intézkedést a menedékkérők kérelmeinek elbírálási eljárása és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok visszaküldése tekintetében, amelyek meghozatalára a tagállamok által közösen elfogadott és más nemzetközi megállapodásokra is épülő uniós jogszabályok kötelezik az országot.

A tüntetésen részt vett ifj. Lomnici Zoltán is, és a szervező Bayer Zsolt mellett többek között "no war" feliratú plakátokat emeltek a magasba, egy férfi tábláján pedig a következő szerepel: „EU így nem (2004 Csurka István)”. A felszólalások előtt magyar slágereket játszottak, ezzel csábítva a Millenárisra látogatókat. Az első fellépő a színpadon Huth Gergely volt, aki elmondta: meg kell mutatni, hogy nem fog bohócot csinálni belőlük az Európai Unió, nem lesz úgy, mint a Tanú című filmben történt.