A plasztikai sebészet sötét oldala Magyarországon

Az Economx podcast legújabb részében Krasznai Zsolt plasztikai sebész beszélt arról, hogy a silány minőségű plasztikai beavatkozások mára közegészségügyi problémává váltak Magyarországon, és ez tovább súlyosbítja az állami egészségügyi rendszer terheit.

Krasznai Zsolt szerint a legtöbb ember még mindig spórol a plasztikai beavatkozásokon, ami nem csak esztétikai, hanem komoly közegészségügyi problémákat is okoz. A nem szakorvosok által végzett műtétek szövődményei gyakran az állami kórházakban landolnak, tovább terhelve az amúgy is leterhelt központi ellátórendszert. A plasztikai sebész hangsúlyozza, hogy a szakmának változásra van szüksége.

Krasznai Zsolt felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon még mindig létezik a sufniplasztikázás, ahol például gumiszerelők is végeznek arc- és szájfeltöltést, valamint botoxkezeléseket. Ezek a gyakorlatok gyakran csak egy hétvége alatt megszerzett oklevelekkel, vagy kozmetikai végzettséggel rendelkező személyek által történnek, ami komoly veszélyeket rejt magában.

A beszélgetés során több témát is érintettek, többek között azt, hogy miként lehetne megszüntetni ezeket a szakmaiságot nélkülöző rendelőket, milyen további károkat okoznak ezek a gyakorlatok a plasztikai sebészet hazai megítélésének, hol helyezkedik el a magyar plasztikai sebészet a világtérképen, milyenek az egyes szépészeti beavatkozások jelenlegi árai, és mi teszi igazán színvonalassá egy plasztikai sebészeti beavatkozást.

Az Economx.hu követésével időben értesülhet a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről. A platform elérhető Facebookon, Instagramon, Redditen, valamint feliratkozhatnak a Google News és YouTube-csatornájukra is.