A Fradi új edzője és a rasszizmus elleni küzdelem

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, megnyugtatta Pascal Jansent, a klub új edzőjét, hogy a csapat jelentős előrelépéseket tett a rasszizmus elleni harcban. Jansen holland edző az AD-nek adott interjúban beszélt arról, hogy a rasszizmus témája már az első tárgyalások során felmerült a vezetőséggel.

Jansen elmondása szerint Hollandiában a Ferencváros neve hallatán sokaknak az 1994-es, Ajax elleni mérkőzés ugrik be, amikor a szurkolók majmokat utánzó hangokat kiabáltak. Azonban Kubatov Gábor elnök biztosította őt, hogy a stadionban ma már nincs helye ilyen viselkedésnek.

A Fradi új trénere pozitívan nyilatkozott a klub létesítményeiről, és elkötelezettségét fejezte ki amellett, hogy a csapatot a Bajnokok Ligája főtáblájára juttassa. Jansen hozzátette, hogy még ismerkedik a játékosokkal, de a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése jó kiindulópont lehet, tekintettel arra, hogy a keretben három FTC-játékos is helyet kapott.

Kubatov Gábor korábban is aktívan részt vett a klub körüli botrányok kezelésében. Emlékezetes, hogy néhány évvel ezelőtt a Bayer Leverkusen elleni mérkőzés előtt egy videóban magyarázta el a szurkolóknak, hogyan kell úgy karlendíteniük, hogy az ne emlékeztessen az UEFA-t a náci karlendítésre.