A "Nem akarok beleszólni" Instagram-csatorna búcsúzik

Az ismert Instagram-csatorna, a "Nem akarok beleszólni" bejelentette, hogy a tartalomgyártás megszűnik az oldalon. A csatorna mögött álló három anyuka, Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter és Tapasztó Orsi, akik egyben egy influenszer tüntetés szervezői is voltak, közölték, hogy elfáradtak és úgy döntöttek, befejezik a munkát az oldalon.

2020 októberében indult a @nemakarokbeleszolni Instagram-oldal, amelyet három anyuka, Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter és Tapasztó Orsi hozott létre a Covid-időszak alatt. Az oldal célja az volt, hogy humorral és lazasággal beszéljenek arról, hogyan bántjuk meg egymást ártatlan kis megjegyzésekkel, és hogy állandóan egymást csesztetjük mindenért. Sajátos stílusukkal a legkényesebb témákat is sikerült tematizálniuk.

A csatorna gazdái a búcsúbejegyzésükben így fogalmaztak: "Keserédes ez a bejegyzés amit most írunk nektek. Az előző közel négy évben az életünk teljesen felfordult: rengeteg cikk és interjú, videós anyagok, címlap, könyvírás, bemutató, dedikálások, tüntetés, és az egész megkoronázásaként két teltházas kerekasztal beszélgetés".

A tartalomgyártás befejezésével kapcsolatban elmondták, hogy bár az oldalon már nem lesznek aktívak, a közös projektjeiken továbbra is együtt dolgoznak, és ha a tüntetés utáni eredményekről vagy a gyermekvédelemmel kapcsolatban lesz mondanivalójuk, szeretnék, ha azokról is beszélhetnének a követőiknek.

A "Nem akarok beleszólni" csatorna népszerűségét jelzi, hogy a három anyuka 2021-ben könyvet is megjelentetett "Nem akarok beleszólni – Innen szép nyerni" címmel, amely tovább erősítette a márka ismertségét. A saját felületeiken azonban továbbra is aktívak maradnak, így a követőiknek nem kell teljes mértékben búcsút inteniük a három alkotónak.

Az influenszerek munkásságát jellemző rövid, jelenetszerű videóikban egyszerre csaptak oda a kisgyerekes anyukák életébe kéretlenül belebeszélőknek, a porszemmentes illúzióvilágot mutató, fizetett együttműködést hashtagelő influenszer mamiknak és a családok életét megkeserítő döntéshozóknak. Tapasztó Orsi az örökbefogadott gyerek nevelésével kapcsolatos élményeiről és tapasztalatairól nyíltan beszélt, és a pedofil-botrány kitörése utáni ún. „influenszertüntetés”-en is felszólalt. Bányai Judit pedig nemrégiben kritikát fogalmazott meg a 2024-es Békemeneten elkövetett Vidnyánszki-sokkprodukcióval kapcsolatban. A Nemakarokbeleszólni oldalnak több mint száznyolcvanezer követője van az Instagramon.

Bányainé Nagy Judit a Telex érdeklődésére kijelentette, hogy nem művészi nézeteltérés miatt váltak szét, hanem egyszerűen elfáradtak a tartalmak folyamatos gyártásában. Elmondása szerint az anyasággal kapcsolatban rengeteg témát feldolgoztak, és amikor nem történt semmi izgalmas a közéletben, nehéz volt új inspirációt találni. Nem akarták, hogy az oldal kellemetlenné váljon, ezért döntöttek a befejezés mellett. Tapasztó Orsi hangsúlyozta, hogy minden döntésüket közösen hozták meg, és bár az oldal működik tovább, a megszokott tartalomgyártás szűnik meg. Az eddigi videók elérhetőek maradnak, és a jövőben társadalmi kérdések feldolgozására még jó eséllyel használni fogják a felületet. A követőik számára a privát oldalaikat ajánlják, ahol mindhárman a számukra fontos ügyekkel foglalkoznak majd.