Párizsi Olimpia: Magyar remények a pénteki versenynapon

Pénteken a magyar csapatnak több esélyese is van éremre a párizsi olimpián. A férfi tőr csapat tagjai egyéniben nem teljesítettek jól, de csapatban motiváltak, és Kazahsztán legyőzésével a legjobb négy közé juthatnak.

Az úszásban Milák Kristóf könnyedén bejuthat a 100 méteres pillangó döntőjébe, és a friss olimpiai bajnok Kós Hubert is célba veszi a finálét. A férfi kalapácsvető selejtezőben Halász Bence és Varga Donát versenyez az első napon, míg a női 100 méteres előfutamokban Takács Boglárka, és a 5000 méteres előfutamokban Wagner-Gyürkés Viktória képviseli hazánkat.

A férfi kézilabda-válogatott egy létfontosságú csoportmérkőzést játszik Dánia ellen. A női vízilabda csapat Kínával mérkőzik meg, és győzelmük várható. A kézilabda csapatnak meglepetés győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz.

A vívásban Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely alkotta férfi párbajtőr csapat reménykedik az éremben. Egyéniben a magyar vívók közül többen korán kiestek, míg Andrásfi Tibor a bronzmérkőzésig jutott el. A csapatverseny izgalmasnak ígérkezik, a döntőket és elődöntőket a nap folyamán rendezik.

Milák Kristóf mellett Kós Hubert is a férfi 100 méteres pillangóban úszik, Sebestyén Dalma a női 200 méteres vegyes úszásban, Késely Ajna pedig a női 800 méteres gyorsúszásban vesz részt. Az előfutamok és döntők esti időpontban kerülnek megrendezésre.

Az atlétikában Halász Bence és Varga Donát mellett Rába Dániel is a férfi kalapácsvetés selejtezőjében indul, Takács Boglárka a női 100 méteren, Wagner-Gyürkés Viktória pedig a női 5000 méteren képviseli Magyarországot.

A sportlövészetben Major Veronika és Fábián Sára Ráhel a női 25 méteres sportpisztoly versenyben vesz részt.

A vitorlázásban Érdi Mária az ILCA 6, Vadnai Jonatán pedig az ILCA 7 osztályban folytatja a versenyt.

A nap további fontos eseményei között szerepel a férfi labdarúgás negyeddöntője, ahol Franciaország Argentínával mérkőzik meg, valamint a francia férfi kosárlabda csapat Németország elleni összecsapása. A női és férfi trambulin döntők is esti programban kerülnek megrendezésre.

A magyaroknak sűrű napjuk lesz, több sportágban is szurkolhatunk nekik, és a program az eredményektől függően változhat. Hajrá, magyarok!