"Mondjon le!" - Gyurcsányt már volt párttársa is támadja  

A Demokratikus Koalíció (DK) jelentős veszteséget szenvedett a 2024-es választásokon, mindössze 14,6 százalékot értek el, amiért Lamperth Mónika, a párt egykori tagja élő adásban lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet és a párt vezetőit.

Az ATV Aktuál című műsorában Lamperth Mónika, korábbi belügyminiszter, nyilvánosan fejezte ki csalódottságát a választási eredmények láttán. Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes eredményváró megjelenését kritizálva úgy vélekedett, hogy a pártvezetés nem érti meg a választók üzenetét. Lamperth határozottan kérte Gyurcsányt és a szocialista párt két elnökét, hogy mondjanak le pozíciójukról.

A politikus emlékeztetett arra, hogy korábban, hasonló helyzetekben már volt példa lemondásra: Horn Gyula 1998-ban, míg ő maga és Lendvai Ildikó 2010-ben hagyta ott posztját egy választási vereség után.

Gyurcsány Ferenc a választásokat követően Facebook-bejegyzésben reagált, ahol elismerést fejezett ki azoknak, akik a "jobb Magyarországért" dolgoztak, és kiemelte azokat a városokat, ahol sikereket értek el. Ugyanakkor jelezte, hogy a választások eredményeit még meg fogják beszélni, és továbbra is elkötelezettek maradnak a szociáldemokrata és hazafias értékek mellett.