Young G Béci nem ajánlja a menhelyi kutyák örökbefogadását kisgyermekeknek

Rácz Béla, ismertebb nevén Young G, nemrégiben osztotta meg véleményét a menhelyi kutyák örökbefogadásáról, különösen kisgyermekek számára. Az RTL Reggeli műsorában fejtette ki, miért döntöttek úgy, hogy fajtiszta kutyát választanak, és miért tartja kockázatosnak a menhelyi állatokat.

A rapper és felesége, Rácz-Mészáros Norina, valamint kislányuk, Rebeka Nina a családi kutyájukkal együtt jelentek meg a műsorban, aki két hete csatlakozott hozzájuk. Young G elmondta, hogy bár sokan kritizálták őket a fajtiszta kutya választása miatt, fenntartásaik voltak a menhelyi kutyákkal kapcsolatban. "Én megmondom őszintén, nem tudom, hogy ki ajánlja, lehet, hogy sokan így vannak vele – én baromira nem ajánlom azt, hogy menhelyről hozzál el kutyát egy kisgyereknek. Ha nekünk kettőnknek lett volna, nem is lett volna kérdés, nyilván onnan hozzuk. Féltettem volna Rebekát, még csak 3 éves, hogy olyan kutyát, ami erőszak által került oda... sokkal több odafigyelést igényel. Nekünk ez így egyszerűbb volt. Van egy nehézségi faktor a kicsivel és a naggyal is, nem akartunk még egyet, bár ő se könnyű eset, de sokkal egyszerűbb, mintha menhelyről hoztuk volna" – magyarázta a kétgyermekes édesapa.

A család új tagja, Snacky, a ValóVilág negyedik szériájának egykori játékosának választása volt, és úgy tűnik, hogy a kis Rebeka és a kutyus jól kijönnek egymással. Young G és felesége döntése, hogy fajtiszta kutyát választanak, a gyermekük védelmét szolgálta, és bár tudatában voltak a menhelyi kutyák iránti szimpátiának, úgy érezték, hogy ez a lépés számukra a helyes megoldás.