A MÁV és a Vasutasok Szakszervezete közötti vita

A Vasutasok Szakszervezete szerint a MÁV Zrt. több száz dolgozójának tartozik hónapok óta, míg a vasúttársaság határozottan cáfolja ezt az állítást.

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) közleménye alapján a MÁV Zrt. adósságot halmozott fel azokkal szemben, akik munkaidőn kívül, szerződés alapján, különböző projektekben dolgoztak a társaságnak, többek között a székház költöztetésében is részt vevőkkel szemben. A szakszervezet többször is követelte a kifizetéseket, de a vezetőség csak ígéreteket tett, ezért Lázár János építési- és közlekedési miniszter beavatkozását kérik.

Meleg János, a VSZ elnöke kifejtette, hogy a kifizetések elhúzódása miatt a dolgozók megalázó helyzetbe kerültek, annak ellenére, hogy lojalitásból vállalták a sürgős és fontos feladatokat a szabadidejükben.

A MÁV a szakszervezet közleményének megjelenése után nem sokkal határozottan visszautasította ezeket az állításokat. Honlapjukon közzétett válaszukban azt írták, hogy a megrendelt és elvégzett munkákért minden esetben kifizetik a jogosultakat, a teljesítésigazolás és a kifizetés jóváhagyásának folyamatát követően. Azt is hozzáfűzték, hogy a költözéssel kapcsolatos megállapodásokat minden esetben teljesítették.