Állatmenhelyek újrahasznosítják a II. kerületi választási plakátokat

A II. kerületben leszedett választási táblák új életre kelnek az állatmenhelyeken, Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere szerint.

Az újraválasztott polgármester, Őrsi Gergely Facebook bejegyzése alapján a Hangya Közösség és az Állatmentő Liga közreműködésével kerülnek újrafelhasználásra a választási plakátok. Ezeket a kennelek szigetelőanyagaként és szélfogóként hasznosítják majd. Őrsi hozzátette, hogy a választási hirdetések hamar eltűnnek az utcaképből, és hogy a kerületi plakátokat igyekeznek minél gyorsabban leszedni.

A június 9-i EP- és önkormányzati választásokat követően harminc napjuk van a pártoknak, hogy a választási plakátjaikat eltüntessék a közterületekről. Őrsi, aki 2019 óta vezeti a II. kerületet, a vasárnapi önkormányzati választásokon 69,72 százalékot szerzett a Fidesz által indított Dombi Rudolf, korábbi olimpiai és Európa-bajnok kajakozóval szemben. A zero waste jegyében Őrsi a leszedett táblákat állatmenhelyeknek ajánlja fel, ahol a plakátokat szigetelőanyagként és szélfogóként is jól tudják majd hasznosítani.