Halálos baleset az M86-os autóúton

Egy tragikus közlekedési baleset történt az M86-os autóúton, ahol egy sofőr a forgalommal szemben hajtott, több járművel ütközött, majd a jármű kigyulladt. A baleset következtében a szabálytalanul közlekedő sofőr a helyszínen életét vesztette.

Egy 74 éves nő vezette Toyota személygépkocsi eddig ismeretlen okból hajtott fel rossz irányba az M86-os autóútra Beled közelében, és Szombathely felé haladva szembekerült a forgalommal. Egy jobbra ívelő kanyarból kiérve először egy osztrák rendszámú Mercedesszel érintőlegesen ütközött, majd egy magyar rendszámú, rakomány nélküli teherjárművel frontálisan karambolozott.

A baleset következtében a személyautó lángra kapott és teljes terjedelmében lángba borult. A balesetet okozó sofőrt a helyszínen tartózkodók mentették ki a lángoló roncsból, de sajnos a sérülései halálosnak bizonyultak.

A balesetben érintett másik járművekben utazók, köztük a vétlen sofőrök és egy személyautó utasa, még a tűzoltók érkezése előtt ki tudtak szállni járműveikből. A teherautót vezető férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, és a szalagkorlátnak is nekiütközött.

A Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a sárvári hivatásos, a répcelaki önkormányzati és a nicki önkéntes tűzoltók együttes erővel áramtalanították a balesetben érintett járműveket. Az egységek vízsugárral megakadályozták, hogy a személyautó lángjai a többi gépjárműre is átterjedjenek, majd eloltották a tüzet, továbbá megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták az ütközés következtében a kamionból az úttestre folyt olajat.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja a baleset körülményeit, igazságügyi szakértő bevonásával.