Tanúvallomás a prostiperben: "Naponta 60 ezret kaptunk Hódi Pamelával"

Csütörtök reggel a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott a kerítés bűntettével vádolt K. Zoltán, P. Szilvia és Sz. Vivien pere. Az érintetteket azzal vádolják, hogy ismerősi körükből lányokat közvetítettek ki hoszteszmunkákra többek között Dubajba, Abu-Dzabiba és Ibizára.

Az egyik tanú, aki 2003 óta ismeri K. Zoltánt, tagadta, hogy szexuális szolgáltatást nyújtott volna, csak magazinban szerepelt és hoszteszmunkát végzett. A bírónő azonban felolvasta a korábbi rendőrségi vallomását, amely szerint a tanú többször is nyújtott szexuális szolgáltatást, és a "fotózás" kifejezést fedőnévként használták erre a tevékenységre. A tanú ezt követően nem tagadta a vallomását, de azt állította, hogy emlékei homályosak és szeretné maga mögött hagyni a múltat.

A lehallgatási jegyzőkönyvek kivonatai és korábbi telefonbeszélgetések felolvasása során a tanú nem emlékezett semmire, de elismerte, hogy valószínűleg ő beszélt a magánéleti problémáiról és arról, hogy nem kívánt szexuális szolgáltatást nyújtani.

K. Zoltán és a tanú közötti szóváltás során a vádlott nem akarta elhinni, hogy a korábbi vallomást a tanú tette, de a tanú ragaszkodott hozzá, hogy az az ő vallomása volt. A tanú kikérte magának, hogy bensőséges kapcsolatuk lett volna, és hangsúlyozta, hogy K. Zoltán alig ismeri őt.

Egy másik tanú, aki hosztesszként járt külföldre, nem emlékezett a részletekre, de elmondta, hogy Svájcban és Londonban tartózkodott, ahol bulikban kellett részt vennie. A megrendelők között arab felsőrendű családok sarjai, hercegek voltak. A tanú nem volt tudatában annak, hogy a megrendelők több pénzt kínálva szexuális szolgáltatást is kérhettek volna.

A tanú korábbi vallomásában elmondta, hogy K. Zoltán által 2010 szeptemberében Svájcban járt, ahol napi hatvanezer forintot kaptak Hódi Pamelával együtt. Londonban egy hotel elnöki lakosztályában kellett buliznia, de a megrendelők ritkán néztek be hozzájuk. K. Zoltán többször is javasolt neki "fotózást", de ő ezt egyszer sem vállalta.

Az ügyész által felolvasott 2010-es telefonbeszélgetésben Hódi Pamela neve is felmerült, de a tanú nem tudott arról, hogy Hódi szexuális kapcsolatot létesített volna bárkivel.

K. Zoltán a tanútól érdeklődött a tanú jelenlegi férjének, az ügy egyik érintettjének volt feleségével való kapcsolatáról, de a kérdés nem volt érthető, így a bírónő közbelépett.

A bíróság ezután tizenöt perc szünetet tartott, majd folytatódott a tanúvallomások felolvasása. A bizonyítási eljárás ezzel a végéhez közelít, és várhatóan még idén ősszel megszülethet az elsőfokú ítélet a tizenhárom éve tartó büntetőügyben.

Tizenhárom éve vádlott

A botrány még 2011 tavaszán pattant ki. A vádirat szerint a kerítők fiatal magyar hölgyeket küldtek ki 2009-től hoszteszmunka helyett szexuális szolgáltatásokra több külföldi országba. K. Zoltán és társai a magyar luxushoszteszeket Dubajba, gazdag hercegekhez vagy más egzotikus országokba, fontos üzletembereknek közvetítették ki.

A vádiratban ismertették, hogy pontosan mikor, kit és hova utaztattak ki „hoszteszmunkára”. A felsorolt lányok közül többen nem vállalták a nevüket, csak számmal szerepeltek, ám a vádlottak vallomásában több hazai ismert név is elhangzott. A vádirattal ellentétben mindhárom vádlott tagadta, hogy bármilyen szexuális szolgáltatásra közvetítettek volna lányokat. Az elsőrendű vádlott, K. Zoltán szerint tőle a harmadrendű vádlott, Sz. Vivien kért hoszteszeket, és semmilyen szexuális munkáról nem tudott. Ő csak küldte a lányokat egy modellügynökségen keresztül.

Az ítélkezési szünet után még idén ősszel elsőfokon ítéletet hoz dr. Krénusz Éva bírónő, ám előtte még a vádlott két, általa kulcsszereplőnek tartott tanúját is szeretné meghallgatni.