Simonka György kritikája utódjáról, Erdős Norbertről

Simonka György, a Békés megye déli részét képviselő volt országgyűlési képviselő és Pusztaottlaka frissen megválasztott polgármestere, éles szavakkal illette fideszes utódját, Erdős Norbertet. A 24.hu-nak adott nyilatkozatában Simonka azt állította, hogy Erdős munkássága óta soha nem látott káosz uralkodik a térségben, és hogy Erdős nagyobb pusztítást végzett a dél-békési Fideszben, mint a pestis.

Simonka szerint a vezetők hagyják a térséget gazdátlanul, koncepció nélkül sodródni, és úgy véli, hogy nagyon nehéz lesz Dél-Békést felzárkóztatni egy olyan „tatárjárás után, amit Erdősék véghez vittek”. Továbbá megemlítette, hogy a Fidesz történelmi vereséget szenvedett a körzetben a most júniusi választáson.

Simonka György ellen jelenleg büntetőeljárás folyik, 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják, és az ügyészek nyolc és fél év fegyházbüntetést, valamint teljes vagyonelkobzást kértek rá. Ő maga úgy véli, hogy csak azért akarják levadászni, mert a dél-békésiek érdekeiért harcolt.

A Pusztaottlakáról készült helyszíni riportban egy idézet is felbukkan: „Gyuszi nagyon bosszúálló, nem szeretném, hogy ebből gond legyen”.