2,2 milliárd forintért kelt el egy ritka Lamborghini Veneno Roadster

Egy új aukciós oldal, az SBX Cars rekordot döntött azzal, hogy egy 2015-ös Lamborghini Veneno Roadster 6 millió dollárért, körülbelül 2,2 milliárd forintért talált gazdára.

Az SBX Cars aukciós oldalán történt értékesítés újabb mérföldkövet jelent az internetes autóvásárlási piacon. A 6 millió dolláros vételár mellett további, nyilvánosságra nem hozott díjak is terhelik a vevőt, melyek jelentős összegeket is elérhetnek. A tranzakció résztvevőinek kilétéről keveset tudni; az eladó egy "WFG21" álnéven szereplő szuperelit autógyűjtő.

A Lamborghini Veneno Roadster egy rendkívül ritka modell, hiszen csupán kilenc darab készült belőle a Lamborghini fél évszázados fennállásának tiszteletére. A most eladott példány a második megépített Roadster volt, amelyet eredetileg a szaúd-arábiai királyi család egyik tagjának adtak el, és mindössze 1778 kilométert futott, ami gyakorlatilag újszerű állapotnak számít.

Ez a tranzakció megdöntötte az előző rekordot, amelyet egy 2017-es Ferrari LaFerrari Aperta tartott 5 360 000 dolláros eladási árával.