Pintér Bence szabadságra küldené a korábbi győri polgármestert

Durván beszólt legyőzött ellenfelének, Győr korábbi polgármesterének a frissen megválasztott ellenzéki politikus. Pintér Bence, Győr új polgármestere arról is beszélt, hogy mit kezd majd Borkai Zsolttal és csapatával.

Visszaszólt a frissen megválasztott győri polgármester elődjének – számolt be róla az rtl.hu. "Dézsi Csaba vegye ki a maradék szabadságát októberig, nincs szükség arra a sértett ámokfutásra, amit csinál" – nyilatkozta Pintér Bence az interjújában.

A választások eredményeként a közgyűlés fideszes többségű marad, ami nem a legjobb forgatókönyv, de Pintér Bence és csapata felkészültek erre is. A polgármester hajlandó együttműködni a Fidesszel és a kompenzációs listáról bejutó Borkai Zsolttal, valamint csapatával is a város érdekében.

A Fidesz 15-ből 14 egyéni választókerületben nyert, így kényelmes többsége van a közgyűlésben. Pintér Bence szerint a fideszesek is tudják, hogy a városnak működnie kell, és bízik abban, hogy lesznek köztük olyanok, akikkel lehet együttműködni.

A polgármester szeretné átnézni az Audival kötött szerződést, amely jelenleg titkos, és amelynek tartalma befolyásolhatja a város gazdaságpolitikai terveit.

Pintér Bence szoros küzdelemben, mindössze 440 szavazatnyi különbséggel nyert, 31,15 százalékot szerzett, míg a jelenlegi fideszes polgármester 30,4-et. Borkai Zsolt 27,02 százalékkal a harmadik helyen végzett.

Az LMP által is támogatott Pintér Bence szerint kampányára a Fideszhez képest jelentősen kevesebbet költöttek, nagyjából 10-20 millió forint közötti összeget.

A győzelme miatt végleg felmond munkahelyénél, az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó ugytudjuk.hu-nál, és még nem döntötte el, hogy folytatja-e a Spekulatív Zóna blogját.

Pintér Bence hangsúlyozta, hogy a korábbi önkormányzatok gyanús ügyeinek utána fognak menni, és nem szeretne háborúzni a Fidesszel, de az ügyeket nem hagyják szó nélkül.

A gazdaságilag autóiparra támaszkodó városban szeretne változtatni, és a szolgáltatóipar felé terelné a helyi ipart.

Dézsi Csaba, az interjú után bejelentette, hogy újra akarja számoltatni a szavazatokat Győrben.

Az RTL Híradó szerint az ellenzék négy megyei jogú várost nyert el, míg a kormánypártok hármat veszítettek el, így a nagyvárosok többségében továbbra is fideszes polgármesterek lesznek.

: rtl.hu