Pete Docter kizárja a Pixar filmek élőszereplős feldolgozását, miközben az Agymanók folytatása sikert arat

A Pixar vezetője, Pete Docter kijelentette, hogy az animációs stúdió nem tervez élőszereplős feldolgozásokat készíteni meglévő filmjeikből, és ennek megvannak az őszinte okai, miközben az Agymanók folytatása pozitív fogadtatásra talál.

Az élőszereplős mesefilm-feldolgozások az utóbbi években nagy népszerűségre tettek szert, de Pete Docter, a Pixar vezetője egy friss interjúban világossá tette, hogy a stúdió nem kívánja ezt a gyakorlatot követni. Docter, aki olyan sikeres Pixar filmeken dolgozott, mint a Toy Story, az Agymanók és a Fel!, úgy véli, hogy az ilyen típusú remake-ek nem különösebben érdeklik őt. "Nem lesz, és talán vissza fog rám ütni, de ez a dolog kicsit zavar. Én olyan filmeket szeretek csinálni, amik eredetiek és önmagukban különlegesek. Az, hogy remake-eljük őket, nem túl érdekes nekem személy szerint" – mondta Docter.

Docter hozzátette, hogy a Pixar filmekben megalkotott világok és a rajzfilmek sajátosságai miatt nem lennének átültethetők élőszereplős formátumba. "Az, amit csinálunk, javarészt csak az animációs világ szabályai miatt működik. Szóval ha egy ember besétál egy lebegő házba, rögtön arra gondolsz: 'Várjunk csak. Álljunk meg. A házak súlya nagyon nagy. Hogyan emelhetik fel léggömbök?' De ha egy rajzolt ember áll ott a házban, azt mondod: 'Oké, ezt beveszem.' A világok, amiket megépítünk, nem transzformálhatók egyszerűen" – magyarázta.

Az IGN által idézett Docter szavai szerint a Pixar nem tervezi meglévő alkotásainak élőszereplős újrafeldolgozását. Eközben a Pixar egyik legkedveltebb alkotása, az Agymanók folytatást kapott, amely a mozikba kerülve pozitív kritikákat gyűjtött be. Az Agymanók 2 a tizenhárom éves Riley kamaszkorának kihívásaival foglalkozik, ahol új érzelmek, mint Feszkó, Ciki és Uncsi, veszik át a hatalmat, és újabb kalandokat hoznak a már ismert érzelmi karakterek számára.

A folytatásban a Pixar hagyományosan magas színvonalú animációs munkáját és a karakterek mélyreható pszichológiai ábrázolását továbbra is élvezhetik a nézők. A film rendezői székét Pete Docter a Szörny Egyetemen és az Előrén dramaturgként dolgozó Kelsey Mann-nak adta át, jelezve a stúdióban folyó generációváltást.

Az Agymanók 2 a kötődő, szeretetteljes nevelés nagyszabású példatörténeteként is funkcionál, és érzelmi hatása olyan erős, hogy a szülők és a gyermektelen nézők számára egyaránt megindító élményt nyújt. A 24.hu értékelése szerint a film 8/10 pontot érdemel.