Áradások miatt útlezárások országszerte

Az ország több pontján is útlezárásokra kell számítani az áradó folyók miatt. Az Útinform tájékoztatása szerint több alsóbbrendű útszakasz vált járhatatlanná, így a közlekedőknek alternatív útvonalakat kell keresniük.

Pest megyében a Duna áradása érinti a Szentendre-Kisoroszi, a Szigetmonostor-Határcsárdai komphoz vezető, a Szentendre-Szigetmonostori révhez vezető, a Leányfalu-Pócsmegyeri komphoz vezető, valamint a Dunabogdányi hajóállomáshoz vezető utakat. Ezeket az útszakaszokat le kellett zárni az áradások miatt.

Vas megyében több helyen is problémát okoznak az áradó folyók. A Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt több összekötő út használata is korlátozott. A Molnaszecsőd-Katafa, a Vasegerszeg-Nagygeresd, a Körmend-Pinkamindszent, valamint a Csákánydoroszló-Vasalja összekötő utak egyes szakaszait zárták le.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Sajó és a Muhi-Köröm komphoz vezető út áradása okoz fennakadást. Az érintett útszakaszokat itt is le kellett zárni a biztonságos közlekedés érdekében.

A kompátkelés is szünetel több helyen az áradások következtében. Neszmély és Dunaradvány, Visegrád és Nagymaros, Szentendre és Szigetmonostor, Paks és Géderlak, valamint Százhalombatta és Tököl között nem üzemelnek a kompok.

: (Útinform)