Mészáros Lili és a modellélet kihívásai

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary győztese, a modellvilág nehézségeiről és jövőbeli terveiről mesélt a Meglepetés magazinnak.

Mészáros Lili már 12 éves korában belekóstolhatott volna a modellkedés világába, de szülei úgy döntöttek, hogy még távol tartják ettől az élettől. A TV2 Next Top Model Hungary című műsorának győzteseként tízmillió forintot, egy újság címlapján való szereplést és egy modellszerződést is kapott, ami jelentős fordulatot hozott az életébe.

A fiatal modell elmondása szerint a győzelem pillanata olyan fontos volt számára, mint amilyeneket csak nagyon ritkán él meg az ember. Ördög Nóri, a műsor háziasszonya által kimondott név hallatán érezte, hogy a modellkarrierjébe fektetett munka és kitartás meghozza a gyümölcsét. Mészáros Lili abban reménykedik, hogy a közeljövőben már nemzetközi divatházak kifutóin is bemutathatja a legújabb kollekciókat.

A modellvilág azonban nem csak csillogás és siker. Mészáros Lili beszámol arról, hogy bár már fiatalon felfedezték benne a potenciált, szülei óvatossága miatt csak 16 évesen csöppent bele a divatiparba. Akkor is nehezen viselte a folyamatos kritikát és a tökéletességre való törekvést, ami mentálisan nagyon megterhelő lehet. Négy évig küzdött az ügynökségnél, ahol nem tudott megfelelni a szigorú elvárásoknak, ami testképzavarhoz vezetett.

A jövőt illetően Mészáros Lili optimista. Úgy érzi, a verseny megnyerése egyértelmű irányt adott az életének. Aktív modellként képzeli el magát a divatszakmában, és nem zárja ki, hogy a későbbiekben saját ügynökséget vezessen, vagy akár külföldön alapítson családot. Nyitott a lehetőségekre és hagyja, hogy az élet úgy alakuljon, ahogy az meg van írva.