Magyar Péter szerint ingyen írta Varga Judit közösségi médiás posztjait

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke állítása szerint korábban ő írta Varga Judit egykori igazságügyi miniszter közösségi médiás bejegyzéseit, és ezért nem kapott anyagi kompenzációt.

Magyar Péter szerint a munkáját, amelyet Varga Judit egykori igazságügyi miniszter közösségi médiás bejegyzései kapcsán végzett, nem honorálták anyagilag. A Tisza Párt alelnöke egy Facebook-hozzászólásban jelezte, hogy korábban felesége posztjait ő írta, és ezért nem kapott ellentételezést.

A politikus korábbi munkatársai is megerősítették, hogy Magyar Péter rendszeresen beleszólt a munkájukba. Egy Facebook-kommentelő kritikájára válaszolva Magyar Péter kifejtette, hogy volt felesége bejegyzései azért voltak olyan jók, mert ő állt a szövegek mögött.

A Media1 érdeklődött Magyar Péternél, hogy pontosan milyen időszakban volt felelős Varga Judit közösségi oldalának tartalmáért, és hogy kapott-e valamilyen ellentételezést a munkájáért. A Tisza Párt alelnöke csak az ellentételezés hiányát erősítette meg, a többi kérdésre nem válaszolt, mondván, hogy azok már nem relevánsak.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a 444.hu-nak adott interjúban kijelentette, hogy Varga Judit alaptalan dolgokat állított Magyar Péternek, csak hogy szabaduljon abból a helyzetből. Rogán szerint ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított. A miniszter hozzátette, hogy Varga Juditot megkérdezve azt mondta, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől.

Rogán Antal a 444.hu-nak adott interjúban elismerte, hogy Magyar Péter reménytelen helyzetben lévő ember, aki ma már politikus, de arra a kérdésre, hogy miért költött a jobboldali média milliárdokat Magyar Péter lejáratására, nem adott egyenes választ. Tagadta, hogy szerepe lett volna abban, mikor és hogyan váljon el Magyar Péter és Varga Judit.

Rogán Antal a 444.hu-nak adott interjúban beszélt arról is, hogy nem tartja magát alkalmasnak a miniszterelnöki tisztségre, és nem vállalna hasonló feladatot más miniszterelnök mellett, mivel Orbán Viktort kiemelkedő egyéniségnek tartja. A miniszter kifejtette, hogy jó érzés vele együtt dolgozni, és sokat tanul tőle.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a 444.hu-nak adott interjúban beszélt arról is, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok felügyelete óta gyakorlatilag szinte minden információt láthat, ha akar. Emellett elismerte, hogy rendszeresen rendelnek meg méréseket, szondáztatják a közvéleményt, és hogy a kormányzati kommunikációval kapcsolatos információáramlásnak megvannak a maga határai. Az interjú során Rogán Antal arról is beszélt, hogy miért lakik a kabinetfőnöke, Nagy Ádám apjánál, aki 800 millió forintos nyereséget hozó cégek tulajdonosa, és azt mondta, hogy válása után kellett egy helyet keresnie magának.

Rogán Antal a 444.hu-nak adott interjúban kifejtette, hogy tudatosan döntött úgy, hogy a nyilvánosságból kilép, mert nem magát építi, hanem a kormánynak próbál segíteni. A miniszter a választási kampányban betöltött szerepéről elmondta, hogy az volt a feladata, hogy segítse azok munkáját, akik a nyilvánosságban szerepelnek, leginkább a miniszterelnökét és a terepen kommunikáló miniszterekét. Rogán Antal szerint nincs olyan, hogy kormányzati média, és a KESMA-val kapcsolatban közölte, hogy azért tart nekik háttérbeszélgetéseket, mert ők hajlandók meghallani, hogy mit akar mondani a kormány. Az interjúban szó esett a Schadl-ügyről és arról is, hogy Rogán szerint nincs olyan, hogy kormányzati média.