Letenyén foglaltak le hatvannégy kiló marihuánát egy lakóautóban

Egy Olaszországból érkező lakóautóban 64 kiló marihuánát találtak Letenyén, a járműben utazó három személy közül egyet letartóztattak, a többiek szabadlábon védekezhetnek.

Letenyén, egy Olaszországból érkező lakóautóban hétfőn 64 kiló marihuánát próbáltak Magyarországra csempészni, amelynek következtében egy férfit letartóztattak, míg két társa szabadlábon védekezhet. A Zalaegerszegi Törvényszék szerint a Zala Vármegyei Főügyészség indítványozta a kábítószer birtoklásának bűntette miatt három személy letartóztatását.

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája azonban csak az egyik gyanúsított esetében rendelte el a letartóztatást, aki lakásán is találtak kábítószergyanús anyagot, míg a másik két személy – egy férfi és egy nő – szabadlábon védekezhet. A letartóztatást a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának vagy megnehezítésének veszélye miatt rendelték el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei figyeltek fel a lakóautóra, mivel új rendszámot kapott és az ajtajáról hiányzott a zár. A NAV munkatársai végül Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya segítségével találták meg a marihuánát, amelyet az autó különböző tárolóiban rejtettek el. Az MTI jelentése szerint a kutya az egyik oldalsó rekesznél jelezte a kábítószert.