Krúbi foci-Eb himnusza: egy sajátos történet

Krúbi, a háromszoros Fonogram-díjas magyar énekes-rapper, saját himnuszt készített a labdarúgó Európa-bajnokságra, amely egy rendelési hiba körül forog, és a német-magyar EB-mérkőzés előtt jelent meg.

A dal, "Ich Hasse den RB Leipzig" címmel, vagyis "Utálom az RB Leipzigot" néven jelent meg, és Krúbi a hazai szurkolóknak szóló üzenet mellett a Magyarország egyik csoportellenfelének, Németországnak a drukkereit is megcélozza. A dalban a 29 éves énekes egy sajnálatos személyes történetet oszt meg, amely egy Willi Orbán mezzel kapcsolatos, amit a postás helytelenül Dani Olmo mezére cserélt ki.

Krúbi elmeséli, hogy udvariasan megkereste az ügyfélszolgálatot, hogy cseréljék ki a terméket, de a válasz, amit kapott, nem volt túl segítőkész. A válaszban azt írták neki, hogy a terméket normál esetben kicserélik, kivéve, ha a vásárló "szegény kelet-európai országban él". A dalban szereplő válasz szerint a cserét csak akkor hajtják végre, ha Krúbi saját költségén küldi vissza a rossz terméket, és újra kifizeti a szállítási költségeket.

A dal végül egy közös éneklésre hívja fel a figyelmet, amelyet a magyar és német focidrukkerek június 19-én, a következő szerdán énekelhetnek majd Stuttgartban.