Körözött személyt fogtak el a buszon Békéscsabán

Egy buszon történt rendőri intézkedés során sikerült elfogniuk a hatóságoknak egy 23 éves körözött fiatalt Békéscsabán. A férfi ellen több bűncselekmény miatt is eljárás folyt.

A rendőrség korábban hiába kereste a fiatalt lakhelyén, ahol nyoma veszett. Azonban a bűnöző nem tudott sokáig rejtőzködni, végül egy helyi járatú buszon csípték el. A police.hu beszámolója szerint a 23 éves férfi Békéscsaba belvárosában, az 5-ös számú buszon bukkant fel, amikor a rendőrök igazoltatásba kezdtek vele.

A férfi ellen több okból is indult eljárás. Egy békéscsabai sportboltból pólót lopott, továbbá korábbi szabálytalanságai miatt eltiltották a járművezetéstől, de ő ennek ellenére is vezetett. Emellett egy pénzbírságot sem fizetett be, ami miatt elzárásra ítélték, de a büntetés letöltését nem kezdte meg, ezért került körözés alá.

A rendőrségi akció 2023. június 12-én történt, amikor a fiatal a Mezőmegyer városrész felé tartó buszra szállt fel, de a Jókai utcában a rendőrök igazoltatása után már nem folytathatta útját, helyette a börtönbe került.