Maró folyadékot ivott két Pest vármegyei diák

Maró folyadékot ihatott két negyedikes fiú kedden a Pest megyei Péteriben, amikor az általános iskola által szervezett papírgyűjtés során találtak egy üdítős palackot, amely lúgos anyagot tartalmazhatott. Mindketten beleittak a palack tartalmába, és rosszul lettek, ezért mentő szállította őket a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba.

Az RTL információi szerint az egyik fiú találta meg a palackot az iskola környékén, beleivott, majd hányt is. A másik fiú is megkóstolta a palack tartalmát, és ő is rosszul lett. A palack külsőre jegestea flakonnak tűnhetett, de valójában lúgos anyagot rejtett.

Az iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban, de megerősítette, hogy a fiúk az iskola területén kívül találták a veszélyes palackot. Az egyik diák többet ivott a lúgos folyadékból, a másik csak megkóstolta, mindkettőjüket kórházba szállították, ahol jelenleg is ápolják őket, és legalább egy hétig ott kell maradniuk.

Az eset kapcsán a rendőrség is értesült, és szerdán nyomozók érkeztek az iskolába. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást. Az iskola vezetését írásban is megkeresték a történtek részleteivel kapcsolatban, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.