Kate Winslet a Titanic csókjelenetéről mesélt

Kate Winslet nemrégiben a Vanity Fairnek adott interjúban osztotta meg élményeit több ikonikus filmjelenetének forgatásáról, beleértve a Titanic című film első csókjelenetét Leonardo DiCaprióval, amely a valóságban korántsem volt olyan romantikus, mint a filmvásznon.

A színésznő elárulta, hogy a jelenet forgatása során több kényelmetlenséggel is szembe kellett nézniük. Winslet szerint a sminkjük folyamatosan megigazításra szorult a felvételek között, ami különösen nehezítette a helyzetüket. "Folyton ezt a csókot csináltuk, rajtam elég világos smink volt, és minden egyes felvétel után meg kellett néznem a sminkünket, mindkettőnkön két felvétel között. Végül minden egyes felvétel végén úgy néztem ki, mintha karamellás csokit szopogattam volna, mert lepergett rólam a sminkje" – magyarázta a színésznő. DiCaprio esetében pedig úgy tűnt, mintha hiányzott volna egy darab az arcából. Winslet a forgatási körülményeket rémálomnak nevezte, említve a világítási problémákat és a sminkes csapat számára nehezen megközelíthető helyszínt. "Ó, Istenem, mekkora káosz volt" – idézte fel a forgatás nehézségeit.

A színésznő részletezte, hogy a jelenetet többször is újra kellett forgatniuk James Cameron rendező különleges fényviszonyok miatt, ami tovább bonyolította a helyzetet. "Körülbelül négyszer kellett újraforgatnunk, mert James Cameron nagyon különleges fényviszonyokat akart, a naplemente pedig folyamatosan változott ott, ahol voltunk. Ez egy része volt a hajónak, ami nem tartozott hozzá a tényleges egész hajó-díszlethez, amit használtunk. Egy létrán kellett felmásznunk, hogy odajussunk. A fodrászok és a sminkesek nem értek el minket. Na most, ezt nem tudhatjátok, mert Leo teljesen természetesen néz ki, de szoláriumoznia kellett és volt rajta egy csomó barnítókrém is" – mesélte Winslet.

Annak ellenére, hogy a forgatás során akadályokba ütköztek, a 1997-ben bemutatott Titanic film óriási sikert aratott, és összesen 11 Oscar-díjat nyert el. Winslet büszkeségét fejezte ki a film iránt: "Nagyon büszke vagyok rá, mert úgy érzem, ez az a film, ami csak ad. Emberek egész generációi fedezik fel vagy látják először, és van ebben valami rendkívüli" – zárta le gondolatait a színésznő.