Karl Lagerfeld drámája: Tanulságok a divatikon életéből

A Disney+ platformján már elérhető a Karl Lagerfeld életét és karrierjét bemutató drámasorozat, amely a divatikon féltve őrzött titkait tárja fel a nézők előtt. A hatrészes sorozat Raphaëlle Bacqué "Kaiser Karl" című könyvén alapul, és a divattervező életének egy meghatározó tízéves szakaszát dolgozza fel.

A sorozatot a párizsi Le Grand Rexben május 28-án, a hivatalos megjelenés előtt vetítették le, ahol a színészek és alkotók is részt vettek. A divatikont alakító Daniel Brühl mellett jelen volt Théodore Pellerin, Arnaud Valois és Alex Lutz is, akik Lagerfeld szerelmét, riválisát és üzlettársát formálták meg a képernyőn.

Raphaëlle Bacqué, a könyv szerzője, a sorozat rendezője, Jérôme Salle és a vezető forgatókönyvíró, Isaure Pisani-Ferry is nyilatkoztak az alkotás kapcsán. Lagerfeld nem rajongott a könyv ötletéért, de Bacqué szerint a divatikon élete tele volt rejtéllyel és drámával, ami kiváló alapot szolgáltatott a könyv és a sorozat számára.

A sorozat 1972 és 1982 közötti időszakot öleli fel, amely Lagerfeld életében a szerelem, a művészi versengés és az elismerés iránti vágyakozás szempontjából volt meghatározó. A sorozat célja, hogy nem csak a divat iránt érdeklődőknek, hanem bárkinek izgalmas legyen.

Daniel Brühl kiváló választásnak bizonyult Lagerfeld szerepére. A rendező, Jérôme Salle szerint a sorozat lehetőséget ad arra, hogy mélyebben belemerüljenek egy ilyen összetett karakterbe, mint Lagerfeld. A színész és a rendező közötti együttműködés során Brühl képes volt szavak nélkül is kifejezni a divatikon érzéseit és gondolatait.

A sorozat alkotói szerint Lagerfeld karaktere jelentette a legnagyobb kihívást, hiszen a divatikon zárkózott volt és nehezen mutatta ki az érzéseit. A közönség azonban képes lehet kapcsolódni Lagerfeld szenvedéséhez, és megtanulhatja az ellenálló képesség fontosságát az élet minden területén.

A sorozat nem csak Lagerfeld, hanem a többi kulcsfigura küzdelmeit is részletesen bemutatja, így a nézők betekintést nyerhetnek a divatipar világába és egy olyan ember életébe, aki a sikerei ellenére ugyanolyan esendő, mint bárki más.