Jude Law majdnem Superman lett

Jude Law egy podcastben mesélte el, hogy neki is felajánlották Superman szerepét, de miután felpróbálta a jelmezt, úgy döntött, hogy nem vállalja el a karaktert – számolt be róla a Deadline.

A színész a Superman: Flyby című film kapcsán kapta meg a felkérést, amelyet J. J. Abrams írt, és amely a hős eredetének egy új fordulatát mutatta volna be. Law elmondása szerint azért utasította el a szerepet, mert úgy érezte, hogy ez túl nagy elköteleződést jelentene számára.

Law hozzátette, hogy bár korábban olyan karaktereket is eljátszott, mint Yonn-Rogg és Dumbledore, mégis úgy érezte, hogy Superman karaktere túl sok lenne számára. A színész akkor kapta meg a felkérést, amikor Brett Ratner volt a film rendezője, de Law nem emlékszik rá, hogy olvasta volna a forgatókönyvet. Ehelyett a jelmezt adták oda neki, hogy felpróbálja.

Law a jelmez felpróbálása után úgy döntött, hogy nem vállalja el a szerepet. „Felpróbáltam, belenéztem a tükörbe. Először egy részem azt gondolta: »Hű, ez még jól is elsülhet«, aztán hamar rájöttem, hogy nem lenne jó ötlet, egyszerűen saját magam számára sem voltam elég meggyőző” – idézi a Deadline a színészt. A film végül sosem készült el.

A héten Matt Bomer is beszélt a filmmel kapcsolatos élményeiről, aki szerint szexualitása miatt maradt le a Flyby főszerepéről, annak ellenére, hogy úgy tűnt, a rendező őt választotta volna a szerepre, és már alá is írt egy háromfilmes szerződést a Warner Bros-nál.

: Deadline