Ingyenes KRESZ-suli indul a Városligetben

Augusztus végéig a Városligetben ingyenes KRESZ-suli várja a gyermekeket és fiatalokat, ahol játékos formában sajátíthatják el a biztonságos közlekedés alapjait.

A Liget Budapest Projekt keretében megvalósuló kezdeményezés részeként egy 5 ezer négyzetméteres KRESZ-parkban kerül megrendezésre a program, amelyre az ország minden részéből várják a résztvevőket. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a nemrégiben átadott 30 ezer négyzetméteres parkrészleten belül jött létre a 6 ezer négyzetméteres KRESZ-park, amelynek célja, hogy a gyerekek és fiatalok megismerjék a biztonságos közlekedés szabályait.

A vezérigazgató hozzátette: „A KRESZ-park, a kutyás élménypark és a Mőcsényi Mihály botanikus kert átadásával kibomlik az az új minőség, amit a Liget Budapest Projekt keretében, a Városliget átfogó megújításaként megálmodtak”. Ezáltal a projekt nem csak a közlekedésbiztonság terén kíván hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez, hanem a városi környezet átalakításával is.

A KRESZ-suli keretében augusztus 27-ig hetente kétszer kerülnek megrendezésre az oktatások, amelyek a Liget+Kölyök tagsággal ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges hozzájuk. A gyerekek pecsétgyűjtő füzetet kapnak, és a harmadik alkalom után lehetőségük nyílik Liget-jogosítvány megszerzésére is.

A Városligetben nem csak a KRESZ-suli várja az érdeklődőket, hanem a Mozgás Éjszakája nevű rendezvény is, amely péntek estétől szombat hajnalig tart. Nyári Dia, aki szenvedélyesen szeret mozogni és rajongóit is szeretné erre ösztönözni, a budapesti helyszínen lesz jelen, ahol többek között görkoris diszkó, élményfutás, spinning és belvárosi kerékpártúra is várja a mozogni vágyókat.

A programmal kapcsolatos további információk a Liget Budapest hivatalos honlapján, a https://ligetbudapest.hu/kresz-suli címen találhatók.