Ifjabb Donald Trump Magyarországon

Magyarországon járt ifjabb Donald Trump, aki elismerően nyilatkozott Orbán Viktorról, mint az amerikai konzervatívok által tisztelt vezetőről.

Ifjabb Donald Trump, a volt amerikai elnök legidősebb fia, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara meghívására érkezett Magyarországra. A látogatás során ellátogatott az MCC-be, ahol Szalai Zoltán, az intézmény főigazgatója és a Mandiner főszerkesztője kérdezte meg. Trump fia a hvg.hu tudósítása alapján kifejtette, hogy az amerikai konzervatívok nagy vezetőként tekintenek Orbán Viktorra, mivel a magyar miniszterelnök "Magyarországot teszi az első helyre" .

Beszélt Joe Biden amerikai elnök fiáról is, aki nemrégiben került bíróság elé, valamint arról, hogy a migrációs kérdésekben Magyarország követendő példát mutat. Különösen fontos ez a megjegyzés az Európai Unió Bíróságának döntése fényében, amely 80 milliárd forintra büntette Magyarországot a menekültjogok megsértése miatt. Trump fia szerint a magyar migrációs politika eredményei önmagukért beszélnek, és úgy véli, hogy Magyarország "Európa egyik utolsó reménysugara lehet" .