Halálos baleset az M86-oson: Idős nő száguldott a szembesávban

Június 12-én, csütörtökön egy idős nő halálos balesetet szenvedett az M86-os út répcelaki szakaszán, miután közel 10 kilométert hajtott a forgalommal szemben, és összeütközött egy kamionnal.

Az esetet több autós is észlelte, amint a Toyota nagy sebességgel haladt a szembesávban, és először egy osztrák Mercedesszel ütközött, majd egy kamionnak csapódott. Az ütközés következtében a Toyota kigyulladt és hatalmas lángokkal égett. A Mercedes utasai megpróbálták kimenteni a lángoló járműből a Toyotában rekedt nőt, akinek végül sikerült is kihúzniuk a járműből. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a személyautó teljes terjedelmében égett, de a tűzoltók kiérkezése előtt a járművek sofőrjei és az egyik személyautó utasa elhagyták a gépjárműveket. A tűzoltók vízsugárral megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

A baleset helyszínén a Toyota teljesen kiégett, a szalagkorlát súlyosan megrongálódott. Egy szemtanú szerint a szalagkorlát, amely a sávokat választja el, teljesen szét volt törve, és a kamion eleje is megrongálódott. A másik kocsi, amely a Toyotával ütközött, szintén nagyjából vázig kiégett.

A 112 Press információi alapján a Toyotát egy 74 éves nő vezette, aki a mentés ellenére életét vesztette. A kamion sofőrje súlyosan megsérült, és válságos állapotban került kórházba. Az idős asszony közel 10 kilométert tett meg a forgalommal szemben, amelyet többen is jeleztek a hatóságoknak, sőt, a rádióban is figyelmeztettek a veszélyre. A rendőrség jelenleg vizsgálja az eset körülményeit, hogy kiderüljön, miért hajtott fel a nő rossz irányban az útra.