Otthagyták a gimnáziumot, mégis milliók néznek fel rájuk

Elsőre talán furcsának tűnhet, de számos világsztár van, akik nem végezték el a középiskolát, mégis fényes karriert futottak be. Nem csak tehetségük, hanem személyiségük és életútjuk is hozzájárult sikerükhöz, és sokan olyan értékeket képviselnek, amelyek miatt a rajongók felnéznek rájuk. Cikkünkben olyan hazai és külföldi előadókat mutatunk be, akik nem fejezték be a középiskolát, de kiemelkedő teljesítményükkel milliók szívét hódították meg.

Az ország két népszerű előadója, Azahriah és DESH is otthagyta a gimnáziumot. Azahriah a YouTube-on is beszélt arról, hogy milyen negatív élmények érték az iskolában, amiből végül kirúgták, és bár esti suliba is járt, érettségit nem szerzett. DESH a tanárai miatt hagyta ott az iskolát, és bár ő is megpróbálkozott az esti képzéssel, azt is abbahagyta, és nem tervezi, hogy befejezze a középiskolát.

A brit Harry Styles szintén nem fejezte be a középiskolát, mert tizenhat évesen bekerült az X-Faktor tehetségkutatóba, és a One Direction tagjaként elindult a karrierje. A fiúbanda feloszlása után Styles a legsikeresebb férfi szólóénekese lett, és két éve Budapesten is koncertezett.

Rihanna, a híres énekesnő és üzletasszony, tizenhat évesen kötött lemezszerződést, és otthagyta az iskolát, valamint otthonát, Barbadost. Az eltelt két évtizedben számos slágert adott ki, és felépítette a Fenty divat- és szépségbirodalmat, sőt, már luxusdivatház nyitásáról is szó esik.

Drew Barrymore már gyermekkorában filmekben szerepelt, és a sorozatos drog- és alkoholproblémák miatt tizenhárom évesen elvonóra kellett mennie, így nem fejezte be az iskolát.

Jay-Z, akit a legjobb rapperek egyikének tartanak, szintén otthagyta a középiskolát, és drogdíler lett, később azonban ezt az „üzleti érzéket” használta fel a Roc Nation vezetéséhez, és ma már Amerika egyik legjobban fizetett híressége.

Hilary Swank megbánta, hogy otthagyta a középiskolát, és hangsúlyozza az oktatás fontosságát, valamint az amerikai oktatási rendszer problémáit.

Robert Downey Jr. az apja ultimátuma miatt hagyta ott a Santa Monica-i középiskolát, és a színészkedést választotta, ami sikeres döntésnek bizonyult.

Keanu Reeves több iskolában is megfordult, és gyakori költözései miatt négy különböző középiskolába járt, végül azonban tizenhat évesen kirúgták az Etobicoke School of the Arts-ból, és nem fejezte be a tanulmányait.

(Borítókép: Azahriah, Harry Styles és Rihanna. Fotó: Tövissi Bence / Index, Dimitrios Kambouris, Samir Hussein / WireImage / Getty Images)