Kőszegi buszbaleset: a gyerekek állapota és a pszichológiai segítség

A szerdai kőszegi buszbalesetben megsérült gyerekek már kiengedték a kórházból, és pszichológiai támogatást is kaphatnak a következő időszakban.

A szerdai, Kőszeg melletti buszbalesetben érintett kiskorúakat már hazaengedték a kórházból. A Bors információi szerint a hat sérült gyermek könnyebb sérüléseket, például zúzódásokat és karcolásokat szenvedett.

A baleset után a gyerekeknek nem volt kötelező iskolába menniük, de a legtöbb diák mégis úgy döntött, hogy részt vesz az oktatásban. A történtek még egy ideig téma lesz közöttük, és ha szükséges, pszichológusi segítséget is igénybe vehetnek.

Egy helyi lakos a lapnak nyilatkozva hálás volt azért, hogy a gyerekekkel nem történt nagyobb baj, és bár a fizikai sebek hamar gyógyulnak, felmerül a kérdés, hogy a lelki sérülések hogyan fognak begyógyulni. A gyerekek második osztályosok, 8-9 évesek voltak, akik osztálykirándulásra mentek, amikor a busz egy balkanyar után a felázott útpadkára hajtott és onnan már nem tudta visszakormányozni a járművet az útra.

A lap megjegyzése szerint a szülőket a szerencsétlenség jobban megviselte, mint a nyolcéves gyerekeket. A kisdiákok a helyszínen fegyelmezetten várták a mentőket, a sérültek pedig jól viselték a kórházi vizsgálatokat. A gyerekek kisebb sebei biztosan hamar begyógyulnak, de kérdés, mi lesz a lelkükkel. Ez személyenként nyilván eltérően alakul, de talán szerencse, hogy a nyolcévesek még nem igazán fogják fel, hogy rosszabb esetben akár halálos áldozatok is lehettek volna a baleset után.