Gulyás Gergely: Magyar Péter nem fizetett tagdíjat a Fidesznél, visszamenőleg megtehetné

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón számos aktuális politikai kérdésről beszélt, többek között Magyar Péter pártjával való együttműködés hiányáról, az Európai Bíróság Magyarországra kiszabott büntetéséről, valamint a hétvégi Európa-bajnokságról is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő először tartott Kormányinfót a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választások óta. Gulyás Gergely köszönetet mondott a választópolgároknak, és kiemelte, hogy a kormánypártok százalékosan kevesebb szavazatot kaptak, de a választásokat Magyarországon magas színvonalon bonyolítják le.

Az Európai Bíróság döntéséről szólva Gulyás Gergely felháborítónak és a magyar alkotmánnyal összeférhetetlennek nevezte az ítéletet, amely Magyarországot egyszeri 200 millió plusz napi egymillió euróra bünteti az uniós menekültügyi jogszabályok megsértése miatt. Hangsúlyozta, hogy Magyarország nem tesz eleget a pénzügyi zsarolásnak és nem változtatja meg migrációs politikáját.

Karsai Dániel ügyében Gulyás elmondta, hogy még van lehetőség a fellebbezésre, és hogy Orbán Viktor eutanáziával kapcsolatos kijelentése a Momentum felszólalására vonatkozott, nem Karsai Dánielre.

A NATO-főtitkár magyarországi látogatásáról Gulyás úgy nyilatkozott, hogy a találkozó eredményes volt, mivel Magyarország továbbra is békepárti állásponton maradhat és nem vesz részt a NATO ukrajnai missziójában.

A fővárosi közgyűlésről szólva kijelentette, hogy nem terveznek együttműködni Magyar Péter pártjával, és a békekonferencián Szijjártó Péter képviseli Magyarországot. Gulyás szerint a találkozónak nem lesz kézzel fogható eredménye.

Az Európa-bajnokságról Gulyás elárulta, hogy személyesen is szurkol a magyar válogatottnak, és ha továbbjutnak a csoportból, annak örülne.

A Blikk újságírója által feltett kérdésekre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, hogy Balog Zoltán hibázott, amikor rábeszélte Novák Katalint, hogy kegyelmet adjon K. Endrének, de továbbra is nagyra becsüli őt. A XII. kerületi választások kapcsán pedig reményét fejezte ki, hogy a kerület nem válik drogkereskedők tanyájává, utalva arra, hogy a kutyapárti Kovács Gergely, aki korábban drogot termesztett, nem feltétlenül a legalkalmasabb polgármesternek.

Végül Gulyás Gergely megjegyezte, hogy Magyar Péter visszamenőleg megfizethetné a Fidesznél nem befizetett tagdíját, amely negyvenhét ezer forintról van szó. Ezzel kapcsolatban elárulta, hogy mivel Magyar Péter a Fidesz-tagsága alatt elfelejtett tagdíjat fizetni, a miniszterelnök mindig azt mondogatja, hogy az őt jelölő és ajánló tagon kell behajtani a kintlévőséget, aki én vagyok. Magyar Péter erre reagálva felajánlotta, hogy átutalja a 47 ezer forintot, és cserébe azt kérte Gulyás Gergelytől, hogy "szóljon a Családnak", utalják vissza az államkasszába azt a pár ezer milliárd forintot, amit állítása szerint lenyúltak a magyar adófizetőktől. Magyar Péter a közösségi médiában élőben jelentkezett be, és felajánlotta, hogy ott megbeszélhetik a részleteket, ha Gulyás bejelentkezik.