Ismerik a módszert, amivel újra bekapcsolható a siker gépezete

Kapcsold be újra – biztat mindenkit a Genesis 25 éve megjelent CD-gyűjteménye, a Turn It On Again – The Hits, amely a negyedszázados évfordulóra végre vinylen is megjelent, az Invisible Touch című dalra utalva üvegszerűen átlátszó korongon is.

A Genesis híres CD-gyűjteménye, a Turn It On Again – The Hits, melyet eredetileg 25 évvel ezelőtt adtak ki, most újra elérhető, méghozzá vinylen, üvegszerűen átlátszó korong formájában, amely az Invisible Touch dalra utal. A borítón lévő hét kocka a zenekar hét nagylemezének egy-egy borítórészletét rejt, és nem kapcsolókat, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Játék a betűkkel

A gyűjtemény borítójának kockái a zenekar nevének betűit rejti, mindegyik egy-egy különböző album borítójáról származik. A G betű az 1978-as ...And Then There Were Three... albumról, az első E a 1991-es We Can't Dance-ről, az N a 1997-es Calling All Stations-ról, a második E a The Lamb Lies Down on Broadway-ről, az első S a 1980-as Duke-ról, az I az 1983-as Genesis-ről, míg a második S az 1986-os Invisible Touch-ról származik.

A teremtés könyvei

A Genesis karrierjét bemutató gyűjteményhez kapcsolódóan érdemes megemlíteni Göbölyös N. László kiváló könyvét, amely 1987-ben jelent meg, abban az évben, amikor a zenekar fellépett a Népstadionban. A koncert nem vált olyan emlékezetessé, mint az egy évvel korábbi Queen-show, és a Genesisnek sosem volt akkora népszerűsége Magyarországon, mint például a Pink Floyd-nak.

Slágermúzeum

A gyűjtemény a Genesis karrierjének különböző szakaszait öleli fel, kezdve az első listavezető kislemezükkel, az I Know What I Like (In Your Wardrobe)-ral, amely az 1973-as Selling England by the Pound albumon jelent meg. Emellett szerepel a gyűjteményben a The Carpet Crawlers 1999-es újrafelvétele is, amely az utolsó alkalom volt, hogy Peter Gabriel és Phil Collins együtt énekelt a Genesis számára.

A slágerek átlátszó érintése

A gyűjtemény dalainak többségét a Genesis Banks-Collins-Rutherford hármasa készítette, kivéve az I Know What I Like (In Your Wardrobe) és a The Carpet Crawlers 1999 című számokat, amelyeket az öttagú felállás alkotott, valamint a Congo című dalt, amelyet a Banks-Rutherford-Wilson trió hozott létre. Az albumon olyan dalok találhatók, mint az Invisible Touch, a Mama, az Abacab, a No Son of Mine, a Jesus He Knows Me, és az I Can't Dance, amelynek klipjében Collins Michael Jackson Black or White című klipjét parodizálja.

Genesis: Turn It On Again – The Hits Warner 18 szám, 79 perc 10/8.