Hollywood egyik legszexibb színésze 43 éves lett

Ma, június 13-án ünnepli születésnapját Christ Evans, aki olyan emlékezetes filmekben tűnt fel, mint a Már megint egy dilis amcsi film, a Fantasztikus Négyes, a Scott Pilgrim a világ ellen és a Tőrbe ejtve. A Marvel-filmek igazságosztója, Amerika Kapitány szerepével vált ismertté.

Chris Evans színpadi gyerek volt, aki szerette a musicaleket, de a színházban keveset szerepelt, kivéve a 2018-as Lobby Hero Broadway előadást. A képernyőn az Opposite Sex sorozatban debütált, majd a Már megint egy dilis amcsi film főszereplőjeként vált ismertté. A Fantasztikus Négyes Fáklyájaként hívta fel magára a figyelmet, majd a Napfény sci-fi thrillerben és az Egy bébiszitter naplójában Scarlett Johanssonnal is együtt szerepelt, akivel a Halálbiztos vizsga forgatásán barátkozott össze. Evans 2007 és 2011 között több műfajban is megmutatta tehetségét.

Az Amerikai Kapitány: Az első bosszúálló hozta meg számára az A-listás státuszt, és összesen 11 Marvel filmben alakította Steve Rogers karakterét. A Snowpiercer – Túlélők viadala és a Before We Go című filmekben is főszerepet kapott, utóbbi rendezésében is kipróbálta magát.

A Bosszúállók: Végjáték után a Tőrbe ejtve című filmben nyújtott alakításával újra nagy sikert aratott, és divatba hozta a krémszínű kötött pulcsikat. Azóta sajnos kevésbé sikeres filmekben szerepelt, de a People magazin 2022-ben őt választotta a Legszexibb Férfinak, és magánéletében is boldogságra talált, hiszen 2023-ban összeházasodott Alba Baptista portugál színésznővel.

Evans aktív a civil ügyek és a politika terén is, támogatja az alapítványokat, kiáll az LMBTQ-közösség mellett, bírálta az abortusz betiltását, és a Demokrata Pártot is támogatta. A Red One című akciófilmben tér vissza a vászonra, ahol Dwayne „A szikla” Johnson, Lucy Liu, J.K. Simmons és Bonnie Hunt oldalán láthatjuk majd.