Céline Dion fájdalmas vallomása a néhai férjéről és saját betegségéről

Közel nyolc év telt el azóta, hogy Céline Dion férje, René Angélil elhunyt, de az énekesnő még mindig érzi szeretett férje jelenlétét otthonában és szívében. Dion szerint férje még mindig segíti őt a betegségével, a merev személy szindrómával folytatott küzdelemben, és bár már nem él, még mindig úgy érzi, René a férje és ő René felesége.

Az énekesnő elárulta, hogy orvosi kezeléseire utazva mindig magával viszi férje képeit, és otthonukban is mindenhol jelen vannak ezek a fényképek. Dion gyermekei, a 23 éves René-Charles és a 13 éves ikrek, Eddy és Nelson is közel érzik apjukat, és állítása szerint minden utazásra magukkal viszik a férfi képeit. Az ikrek ráadásul különösen fontos szerepet töltenek be Dion életében, hiszen anyjuk rohamaira is felkészültek: ha 15 percig nem hallják a hangját, rám nyitják az ajtót, hogy megkérdezzék, minden rendben van-e vele.

Celine Dion több mint másfél éve küzd a merev személy szindrómával, amely izommerevséget okozó autoimmun betegség. A rohamok során a felsőtest teljesen megmerevedik, és az izmok olyan erős görcsbe rándulnak, hogy eltörhetik a bordákat. A betegség érinti az énekesnő hangszálait is, gyakran elnémul, képtelen kommunikálni és borzalmas fájdalmakat él át.

Az énekesnő életének utóbbi néhány évét feldolgozó dokumentumfilm, az I Am: Celine Dion című alkotás június 25-től lesz elérhető világszerte a Prime Video kínálatában. A megrázó dokumentumfilmben Dion elmondja, hogy bár lesznek szörnyű rohamai, amikor nem tud mozogni, sőt sokszor beszélni sem, általában hallja gyermekeit, és nem fog belehalni a betegségbe.

A házban pánikgombok vannak, és a fiúk tudják, hogy mikor és hogyan kell használniuk. A fizikoterapeutájával havonta egyszer tartanak „válsággyakorlatot”, amikor percről percre végigveszik a lépéseket, amiket egy krízis esetén meg kell tenniük. Dion hihetetlen elszántsággal küzd a gyógyíthatatlan kórral, és bár korábban visszavonultan élt gyerekeivel, az elzártságot egyre nehezebben viseli. Mindennap keményen dolgozik, a hét öt napján atlétikai, fizikai és hangterápián vesz részt, célja, hogy újra lássa az Eiffel-tornyot, de elismeri, hogy ez egy gyötrelmes küzdelem.

Arra a kérdésre, hogy valaha színpadra áll-e még, Dion nem tudott választ adni, de korábban azt mondta, akkor is visszatér, ha már csak jelbeszédre lesz képes.