BV-sek mentettek életet a tárgyalóteremben

A Kecskeméti Törvényszék egyik tárgyalótermében összeesett egy személy, aki nem lélegzett, és a mentők nem érkeztek időben, így a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága munkatársai léptek közbe, és mentették meg az illető életét.

Június 6-án a délelőtti órákban történt az eset, amikor a büntetés-végrehajtási bíró riasztotta a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet, hogy segítséget kérjen egy összeesett személy miatt. A tárgyalóterem előtt történt az incidens, ahol a férfi eszméletlenül feküdt, és nem lélegzett.

A segítségre siető Varga Viktória, büntetés-végrehajtás zászlós egészségügyi szakápoló, és Szélesi Tas, büntetés-végrehajtás zászlós műveleti főfelügyelő azonnal a törvényszékre indultak. Megérkezésük után észlelték, hogy a defibrillátor már a férfi mellkasán volt, de életjeleket nem mutatott, ezért azonnal hozzáláttak az újraélesztéshez.

Míg Tas a mellkasnyomásokat végezte, addig Viktória a mentők diszpécserével tartotta a kapcsolatot és figyelte az életjeleket. A mentők kiérkezése előtt sikerült önálló keringést elérni a férfinél, akinek ellátását ezután a mentőszolgálat munkatársai vették át.