Börtön elől bujkáló bűnözőt fogtak el Békésnél

Bilincsben vitték vissza a gyulai börtönbe azt a 37 éves bűnözőt, aki a békéscsabai nyomozók szerint egy ideje nem tartózkodott a kisújszállási bejelentett lakóhelyén. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a férfi ellen a Szegedi és a Szolnoki Törvényszék is elfogatóparancsot adott ki, mivel összesen 3 év szabadságvesztésre ítélték lopásért és hatóság félrevezetéséért, de a büntetés letöltésére nem jelent meg a kijelölt időben és helyen.

A nyomozók információi szerint az elítélt egy Békéshez közeli tanyán rejtőzködött, ami a lakóhelyétől körülbelül 75 kilométerre található. A területet a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei vették körbe és sikeresen elfogták az elítéltet, aki jelenleg a büntetés-végrehajtási intézet vendégszeretetét élvezi.

A jogerős büntetéseket lopásért és hatóság félrevezetéséért kapta, azonban sem az 1 év 8 hónap, sem az 1 év 4 hónap letöltésére nem jelent meg a kijelölt időben és helyen. A békéscsabai nyomozók olyan információhoz jutottak, hogy a férfi Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből Békésbe költözhetett, és a lakóhelyétől 75 kilométere, egy Békés városhoz tartozó tanyán bujkál.