Kim Szokcsin, a BTS énekese, leszerelését ünnepli

Szerdán tért haza a 18 hónapos sorkatonaságból Kim Szokcsin, a BTS énekese, és csütörtökön ezer kisorsolt rajongót ölelget végig Szöulban, első nyilvános eseményén a leszerelése óta.

A 31 éves énekes, aki a K-pop fiúbanda legidősebb tagja, 2022 decemberében vonult be sorkatonának, és segédkiképzőként szolgált a dél-koreai hadsereg egyik kiképzőközpontjában. Dél-Koreában a törvények értelmében minden alkalmas férfinek tizennyolc és huszonegy hónap közötti kötelező sorkatonai szolgálatot kell teljesítenie, a folyamatosan fenyegető Észak-Korea miatt. A BTS tagjai, akiknek világszerte hatalmas rajongótábora van, végül mind bevonultak, annak ellenére, hogy korábban felmerült a felmentésük lehetősége is. Csin leszerelését követően a többi tag is szabadnapot vett ki, hogy együtt ünnepeljenek, ami nagy visszhangot váltott ki a rajongók körében. A banda tervei szerint 2025-ben áll össze újra, amikor már minden tag leszerelt lesz.

Csin a leszerelése utáni első nyilvános eseményén egy három órás ölelési maraton keretében ezer szerencsés rajongót fogad majd, és egy következő eseményen háromezer kisorsolt néző előtt mini-koncertet is tervez adni. Az eseményekkel kapcsolatban azonban több kritika érte a banda menedzserét, a HYBE-ot, mivel a részvétel feltétele kezdetben az volt, hogy a rajongók BTS-lemezeket vásároljanak egy kijelölt weboldalon. A kritikák szerint a menedzsment így próbálta növelni az el nem adott lemezek értékesítését. A felháborodás hatására a menedzsment nyilvános bocsánatkérést tett, és enyhített a részvételi feltételeken, így a sorsoláson mindenki részt vehetett, aki korábban vásárolt már BTS-lemezt.