3 milliárd felett az ötös lottó főnyereménye

Már több mint három hónapja nem volt telitalálatos szelvény az ötös lottón, így a főnyeremény ezen a héten elérte a 3,03 milliárd forintot, ami ritka esemény a játék 67 éves történetében.

Az ötös lottó játékosai már hetek óta izgatottan várják, hogy valaki elvigye a főnyereményt, amely mostanra 3,03 milliárd forintra duzzadt. A ProfitLine szerint ez a 14. alkalom a lottó történetében, hogy a nyeremény 3 milliárd forint feletti összeget ér el.

A magas nyereményösszeg hatására nő a játékoskedv, és nem csak a rendszeres lottózók, hanem új szerencsevadászok is csatlakoznak, remélve a nagy nyereményt. Az elmúlt időszakban a 3-as, a 7-es, a 13-as és a 21-es számok voltak a legkedveltebbek a játékosok körében, de a 38-as számot is már negyedszerre húzták ki a mostani halmozódási időszak alatt.

Az Okoslottó alkalmazás segítségével a játékosok tárolhatják kedvenc számaikat, illetve véletlenszerűen generált számokkal is próbálkozhatnak. A nyeremény 52 hétig halmozódik, és ha ez alatt az idő alatt senki sem találja el a nyerőszámokat, a szabályzat értelmében az utolsó sorsoláson a többi nyertes között osztják szét a főnyereményt.