Az Olsen ikrek: Gyermekcsillagoktól a divat világáig

Mary-Kate és Ashley Olsen, a hollywoodi gyermekcsillagok, akik a Bír-lak című sorozattal robbantak be a köztudatba, mára a divattervezés felé fordították figyelmüket. Születésnapjuk alkalmából tekintsünk vissza pályafutásukra és a hírnév árnyoldalaira.

Mary-Kate és Ashley Olsen, akik június 13-án ünnepelték 38. születésnapjukat, már gyermekkorukban hatalmas népszerűségre tettek szert. A Bír-lak című sorozatban szerzett szerepükkel váltak ismertté, és már hatéves korukra elképesztően gazdaggá váltak. Hollywood legfiatalabb producereiként is elismerték őket, hiszen saját filmes projektjeikkel dollármilliókat keresve kerültek fel a világ leggazdagabb nőinek listájára.

A kilencvenes és a kétezres években is sikeres karriert futottak be, többek között a Két tojás száz bajt csinál, a Vadnyugati galiba és a Kettőn áll a vásár című filmjeikkel, amelyeket saját cégük, a Dualstar gyártott. A színészet mellett szinkronszínészként is kipróbálták magukat, és olyan filmekben is főszerepet kaptak, mint a Párosban Párizsban és a Ne szólj szánk! (Egy szót se).

2004-ben azonban úgy döntöttek, hogy a színészkedéstől visszavonulva a divattervezésre koncentrálnak. Ebben az évben ők lettek az első ikerpár, akik csillagot kaptak a hollywoodi hírességek sétányán. A divat világában is sikeresek lettek, több márkát és ruhakollekciót hoztak létre, és a munkásságukat inspiráló divattervezőkkel készített interjúkat tartalmazó könyvet is kiadtak.

A hírnév azonban nem csak előnyökkel járt számukra. Anorexiával és drogproblémákkal is küzdöttek, a sajtó pedig gyakran foglalkozott azzal, hogy milyen vékonyak az ikrek. Mary-Kate anorexiáját a szülei kezeltették, és bár eleinte tagadta az evési zavarát, később beismerte azt.

Ashley Olsen a plasztikai műtétek rabjává vált, és egyik műtétje után oxigénterápiára szorult, mert arca duzzadni és feketedni kezdett. A testvérpár mára már kevésbé hasonlít egymásra, és a közösségi médiában sem aktívak, inkább a divatszakmára és magánéletükre koncentrálnak.

A családban azonban nem csak ők rendelkeznek figyelemre méltó tehetséggel. Testvérük, Elizabeth Olsen a Marvel-univerzum filmjeiben alakítja Wanda Maximoffot, és saját sorozatot is kapott a karaktere.