Budapesten egy autós a villamossíneken menekült

Nem mindennapi jelenet játszódott le Budapesten, amikor egy 41 éves férfi, M. Mihály a forgalomból kivont autójával ámokfutást rendezett, és a villamossíneken próbált menekülni a rendőrök elől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint az esemény a Lakatos úton kezdődött, ahol a XVIII. kerületi járőrök észrevették a forgalomból kivont járművet. A volán mögött M. Mihály ült, akiről a rendőrök tudták, hogy nem vezethet, mivel el van tiltva a járművezetéstől. A rendőrök fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani az autóst, aki azonban menekülésbe kezdett, több piros lámpán és záróvonalon is áthajtva, a Sibrik Miklós felüljárón keresztül a kőbányai Új Köztemető felé vette az irányt.

A Kozma utcán az autós a villamossínekre hajtott, ahol azonban az abroncsai nem bírták a terhelést, és 60 méter után elakadt. M. Mihály ekkor kiszállt a járműből és gyalog próbált tovább menekülni a temetőn keresztül. Végül a Rákos vasútállomáson, mintegy két kilométerre a helyszíntől, sikerült elfogni.

A férfi ellen előállításra került sor a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol azzal gyanúsították meg, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett. Emellett 455 ezer forint közigazgatási bírságot és 56 előéleti (büntető)pontot szabtak ki rá a tilos jelzéseken történő áthaladás miatt, továbbá szabálysértési eljárások is indultak a veszélyes közlekedési manőverek miatt.