A kormány körlevelet írt a választás előtt a katolikus plébánosoknak

A kormány egy kampányszagú körlevelet küldött a katolikus plébánosoknak a május végi európai parlamenti- és önkormányzati választások előestéjén, melyben a Magyar Katolikus Egyház javára tett intézkedéseket sorolták fel.

A május 28-án postázott levélben a kormány a katolikus értékrendbe illeszkedő lépéseire hívta fel az egyházfikak figyelmét. A levél mellékleteként a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Soltész Miklós által bemutatott „Isten, áldd meg a magyart!” című füzetet is megkapták, amely a kormány és az egyházak közös eredményeit mutatta be. Ebben szerepelt többek között a templomépítési- és felújítási programok, az egyházi jelenlét növekedése a köznevelésben és a szociális területeken, valamint a házasságkötések számának növekedése, az abortuszok és a válások számának csökkenése 2010 óta.

A Gulyásgyú Média által ismertetett levélben azonban nem esett szó a születések számának csökkenéséről, sem a húsz év alatti katolikusok számának csökkenéséről. A kormány ezen statisztikákkal nem büszkélkedett.

A füzet kísérőlevelében egy választási prospektusokra jellemző mondat is helyet kapott, amely szerint a kormány szeretné folytatni a megkezdett munkát.