A forint továbbra sem tud erősödni

Szerda délután az amerikai inflációs adatok közzététele után a dollár jelentősen gyengült, ami rövid ideig lehetőséget adott a forintnak az erősödésre, de estére ismét gyengülésnek indult a magyar fizetőeszköz, és ez a tendencia csütörtök reggel is folytatódott.

A szerdai nap folyamán az EUR/HUF árfolyama ideiglenesen a 393-as tartományba került, de estére ismét 395 fölé emelkedett, és hétfő reggelre a forint kéthavi mélypontja közelében mozgott az euróval szemben, jelenlegi állása pedig 395,17-es szinten van.

A dollárral szembeni helyzet hasonlóan alakult: a forint jegyzése szerda délután még a 363-as szinteket érintette, de estére a 366-os szintek közelébe gyengült, csütörtök reggelre pedig 365,73-as szinten állt az USD/HUF árfolyama.

A dollár piacán a vártnál jobb inflációs adatok hatására nem következett be jelentős változás a Fed szerda esti kamatdöntése után. A dollár csak mérsékelten erősödött azon a híren, hogy a Fed kamatelőrejelzésében (dot plot) az idei évre csak egy kamatcsökkentést jelez előre, ami jelentős eltérés a korábbi, márciusi előrejelzés által vázolt három kamatcsökkentéshez képest.

Csütörtök reggelre az EUR/USD árfolyam az 1,08-as szint körül ingadozott.