Milák Kristóf ezüstérmes lett, edzői és közszereplők reagálnak

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett a párizsi olimpián 200 méteres pillangóúszásban, ahol az utolsó hosszon a francia Léon Marchand előzte meg. Az eredmény kapcsán edzői és közszereplők is megszólaltak.

Selmeczi Attila, Milák Kristóf korábbi edzője, aki a tokiói olimpián aranyéremhez segítette tanítványát, a Telexnek adott interjúban értékelte a versenyt. Selmeczi elmondta, hogy volt benne egy kis félsz a finálé előtt, mivel Marchand kirobbanó formában érkezett, de biztos volt abban, hogy Milák javítani tud az elődöntőben és az előző világbajnokságon elért időn. Az edző szerint Marchand minden elismerést megérdemel a fejlődéséért, de hozzátette, hogy Milák a pillangóra született, és olyan adottságai vannak, mint senkinek. Selmeczi megköszönte Miláknak az ezüstérmet, és úgy vélekedett, hogy ha Milák ugyanazt a felkészülést végezte volna, mint Tokió előtt, akkor a himnusz neki szólt volna.

Csonka András színész a Telex-cikk alatti Facebook-kommentek között reagált Selmeczi nyilatkozatára. Csonka szerint nem hibáztatni kellene Milákot, hanem gratulálni neki, hiszen jelenleg is a világ második legjobbja ebben a számban. A színész úgy véli, hogy példát kellene mutatni a társadalomnak, és a közszereplőknek, politikusoknak illene reagálni egy ilyen szituációban, amíg nem lesz sürgős szemléletváltás ebben a kérdésben a társadalomban. Csonka András kifejezetten kritikus volt Selmeczi nyilatkozatával kapcsolatban, mondván, hogy "talán szégyellje magát az a korábbi edző, akinek ehhez az egészhez ennyi hozzáfűzni valója van. Kristóf jelenleg is a világ második legjobbja ebben a számban, egy hajszálnyival most erősebb volt az ellenfele. Na és akkor mi van? Esetleg nem magyarázkodni, hibáztatni kellene, hanem gratulálni, és nagyon büszkének lenni erre a srácra" - fakadt ki a színész.

A magyarok milliói, köztük hírességek és közszereplők is, szorítottak Milákért a tévék képernyői előtt. Miklósa Erika operaénekesnő és kilencéves lánya, Bibi is izgatottan követték a versenyt. Miklósa közösségi oldalán osztotta meg, hogy lánya, aki még sosem találkozott Milákkal, de nagy kedvence, „Kristófkámnak” becézi az úszót. Bibi szerencsehozó karkötőjét felvéve bíztatta kedvencét, és az ezüstérem után büszkén kiáltotta ki, hogy tudta, Milák nagyot fog úszni. Miklósa Erika is gratulált az úszónak és a férfi kardcsapatnak, és meghatottságát sem titkolta.