A Sárkányok háza sorozat harmadik évadát is megkapja

Az HBO megerősítette, hogy a Sárkányok háza, a népszerű Trónok harca előzménysorozat, harmadik évadával is bővül majd. A döntés már a második évad premierje előtt megszületett, amelynek köszönhetően a rajongók továbbra is élvezhetik a Westeros világának történetét.

Francesca Orsi, az HBO egyik ügyvezető alelnöke elmondta, hogy az executive producerek, a szereplőgárda és a stáb "új csúcsokat ért el a Sárkányok háza lenyűgöző második évadával", és a második évad "fenomenális" sikere után már alig várják, hogy a harmadik évadot is elkészíthessék. A kritikusok is pozitívan fogadták a második évadot, amely jelenleg 88 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on.

A sorozat rajongói Magyarországon június 17-től követhetik figyelemmel a második évad epizódjait az HBO-n és a Max streamingfelületen. A várakozás idejét pedig két már megjelent trailer is enyhítheti.

A Sárkányok háza George R.R. Martin Tűz és vér című könyve alapján készült, és 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, bemutatva a Targaryen-ház pusztító polgárháborúját. A második évad szereplőgárdájában Matt Smith, Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Matthew Needham, Sonoya Mizuno, Tom Glynn-Carney, Ewan Mitchell, Harry Collett és Bethany Antonia kapott helyet.

A Sárkányok háza mellett a rajongók egy másik Trónok harca előzménysorozatra is számíthatnak 2025-ben, A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight címmel, amely a két ismert sorozat közötti időszakban fog játszódni.