A Jurassic World 4 forgatása Thaiföldön kezdődik

Thaiföldön veszi kezdetét a Jurassic World filmsorozat negyedik részének forgatása, amely új fejezetet nyit a franchise történetében, de a helyi miniszterek a természet védelmére intenek.

A Jurassic World-franchise legújabb része, amelyet egyelőre csak Jurassic World 4 címmel emlegetnek, Thaiföldön kezdi meg a forgatást. A produkcióval kapcsolatban a rendező és a főszereplők szerződtetése után most már a forgatás is megkezdődött. A Gareth Edwards által rendezett film producerei között találjuk Steven Spielberg, Frank Marshall és Patrick Crowley nevét, a szereplőgárdában pedig olyan nevek tűnnek fel, mint Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Rupert Friend, Manuel Garcia-Rulfo, Mahershala Ali, Luna Blaise és David Iacono.

A tervek szerint a film Thaiföld mellett Máltán és az Egyesült Királyságban is készül majd, de a thaiföldi munkálatok már június 13-án, csütörtökön elkezdődtek. Jaturon Phakdeewanit, Thaiföld turisztikai főigazgatója a Variety-nek megerősítette, hogy a stáb egy hónapot tölt majd az országban, több helyszínen is forgatnak, köztük Bangkokban, Trangban, Phang Ngában, Phuketben, Chiang Maiban, valamint a Krabi tartományban és a Khao Phanom Bencha Nemzeti Park Huai To vízesésénél.

A film gyártása jelentős gazdasági hasznot ígér Thaiföldnek, előrejelzések szerint körülbelül 6,5 milliárd forintot a helyszín- és felszerelésbérlés, szállás, szállítás és vendéglátás révén. Phatcharavat Wongsuwan, a természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős miniszter, büszkeségét fejezte ki amiatt, hogy országuk adhat otthont a forgatásnak, ugyanakkor hangsúlyozta a természet védelmének fontosságát. A miniszter arra figyelmeztette a filmeseket, hogy be kell tartaniuk a törvényeket és rendeleteket, és nem szabad károsítaniuk a természeti erőforrásokat és a környezetet.