Vodafone 120 millió forintos bírságot kapott

A Gazdasági Versenyhivatal 120 millió forintos bírságot rótt ki a Vodafone-ra, amit a 4iG hozott nyilvánosságra.

A bírság oka, hogy a Vodafone nem bizonyította időben a 2022-ben vállalt kötelezettségeinek teljesítését. A hatóság által később kapott igazolásokból továbbá nem volt egyértelmű, hogy a vállalat valóban eleget tett-e az előírt feltételeknek, tartalomnak és határidőknek. A bírságot egy 2022-ben elkövetett jogsértés miatt szabta ki a GVH, amely még a korábbi tulajdonos időszakában történt.

Az Antenna Hungária többségi tulajdonában álló Vodafone-t összesen 120 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal egy korábbi GVH határozatban előírt, 2022-ben teljesítendő kötelezettségek teljesítésének elmulasztása miatt. A 4iG közleménye szerint a késve benyújtott igazolások alapján nem lehetett megállapítani, hogy az egyik kötelezettséget az előírt feltételekkel, tartalommal és határidőben teljesítette-e a vállalat. Az Economx észrevételei szerint a versenyhivatal a bírságot a megjelölt határidő előtti igazolás hiánya miatt is kiszabta.

A Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. 2023-ban került az Antenna Hungária Zrt. többségi tulajdonába, erről korábban itt írtunk.

A Gazdasági Versenyhivatal hat magyar véleményvezérrel és rengeteg más vállalattal szemben is indított eljárást, legutóbb Dancsó Pétert és Strenner Antalt, álnevén WhisperTon-t is megbüntették.