A háborús fenyegetettség vége Zuglóban

A hétvégi önkormányzati és európai parlamenti választások után megszűnt a háborús fenyegetettség érzete Zuglóban, a Mexikói úti kisföldalatti-végállomás háborús plakátjai eltűntek.

A választások előtti időszakban az országot elárasztották a háborúval kapcsolatos kormányzati plakátok, amelyek Soros Györgyöt, Gyurcsány Ferencet és Magyar Pétert is megemlítették. A Mexikói úti kisföldalatti-végállomás épületének tetején elhelyezett hét háborús plakát vált a háborús pszichózis túlzásának jelképévé. Ezeket a plakátokat Rózsa András, a momentumos zuglói polgármester-választást megnyerő jelölt csapata használta fel a kormány kommunikációs módszereivel kapcsolatos véleményének kifejezésére.

A választások lezárultával, amelyeken a Fidesz győzelmet hirdetett az európai parlamenti választáson, a Mexikói úti végállomás plakátjai eltűntek. Ez arra utalhat, hogy a háborús fenyegetés érzete is megszűnt.

Szerda reggelre a korábban háborús üzeneteket hirdető plakáthelyek üresen tátongtak. Zuglóban ismét visszatérhet a régi rend, a gyerekek nyugodtan alhatnak Herminamezőn, és a trolira várakozók már nem a rettegés, hanem a fogyasztás üzenetét fogadják majd.