Az LMP és Vitézy Dávid jelöltsége körüli bizonytalanságok

Az LMP képviselője, Keresztes László Lóránt kifejezte zavartságát az RTL-nek adott nyilatkozatában arról, hogy Vitézy Dávid hogyan vált az LMP jelöltjévé. Keresztes szerint nem világos számára, hogy alakult ki az a helyzet, ahol a Fidesz támogatását élvező Vitézy az LMP főpolgármester-jelöltje lett, és válaszokat vár erre a kérdésre.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a 444-nek nyilatkozva elmondta, hogy a pártban szavazásra került sor Vitézy jelölésével kapcsolatban. Ungár szerint az utolsó két szavazás egyhangú volt, de elismerte, hogy a programok között nincsen teljes egyezés, csupán 90 százalékos az összhang. Az RTL riportere által feltett kérdésre, hogy Keresztes mennyire osztja a párt néhány tagjának véleményét, miszerint Vitézy Dávid nagyon jó szakember, de a Fidesz támogatásával kínossá vált a szerepvállalása, Keresztes azt mondta, ő is ezen a véleményen van, és továbbra is válaszokat vár a felmerült kérdésekre.

Vitézy Dávid az LMP jelöltjeként indult a vasárnapi főpolgármester-választáson, ahol úgy néz ki, alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben, de Vitézy még a kis szavazatkülönbség miatt újraszámolást akar. Vitézyt azután kezdte el nyíltan támogatni a Fidesz, hogy jelöltjük, Szentkirályi Alexandra visszalépett a versenyben.

Karácsony Gergely a Telexnek adott interjúban úgy nyilatkozott, a Fidesz „egyfajta trójai falóként” tolja be az LMP-t a fővárosi Közgyűlésbe. „Hogy ők majd hogyan fognak szavazni, hogy Ungár Péter ingatlanfejlesztői érdekeit fogják képviselni, hogy a Vitézy Dávid által korábban képviselt Orbán-kormány érdekeit fogják képviselni, vagy a budapestiekét, nem tudni” – mondta Karácsony.